Hart voor de paardensport

Paardensport

Al voor de achtste keer vindt het internationale paardensportevenement de Coral Estate Renswoude Horse Trials plaats. Met dit jaar maar liefst meer dan 300 deelnemers uit 17 verschillende landen, zijn we erg trots op de groei die het evenement jaarlijks kent. De tak van paardensport die hier op topniveau beoefend wordt, is de eventing. Dressuur, springen en cross country, dit zijn de onderdelen waarin de deelnemers hun kwaliteiten tonen. 

Eventing wordt steeds populairder in Nederland. Je hoort de paarden briesen, de grond trilt en je ziet de concentratie op de gezichten van de ruiters. Dat is het mooie aan de Coral Estate Renswoude Horse Trials. Je staat op een veilige afstand, maar voldoende dichtbij om het spektakel van de sport te zien en te horen en de adrenaline van de paarden en ruiters bijna te kunnen voelen.

Als voorzitter van de Coral Estate Renswoude Horse Trials ben ik erg trots op de enorme inzet van alle vrijwilligers rondom ons evenement. Met ruim 250 vrijwilligers wordt er vóór, tijdens én na het evenement ontzettend veel werk verzet. De meeste vrijwilligers zetten zich al jaren in en door de gezellige, ongedwongen sfeer willen steeds meer mensen onderdeel uitmaken van deze ‘familie’.  Zo komen er zelfs vrijwilligers vanaf Texel! De vrijwilligers herkent u overigens aan de fraaie blauwe polo’s. Via deze weg wil ik onze vrijwilligers dan ook enorm bedanken voor hun belangeloze inzet.

En minstens zo belangrijk zijn onze sponsoren en de landeigenaren. Hun jaarlijkse bijdragen zorgen ervoor dat de Coral Estate Renswoude Horse Trials in staat zijn om ieder jaar opnieuw deelnemers en bezoekers een prachtige wedstrijd te bieden. De landeigenaren maken het mogelijk om op hun gronden een prachtige cross te bouwen met een lengte van enkele kilometers.

De spectaculaire sport en de sfeer zorgen ervoor dat zowel deelnemers, vrijwilligers, sponsoren en landeigenaren zich graag ‘binden’ aan de Coral Estate Renswoude Horse Trials. Dat is precies waar we voor staan als evenement. Iedereen heeft een hart voor de paardensport en samen maken we er een mooi evenement van.

Namens het bestuur nodig ik u van harte uit te genieten van de spectaculaire eventingsport van de Coral Estate Renswoude Horse Trials op en rond  HC De Schalm in Renswoude!

John van der Starre, voorzitter Coral Estate Renswoude Horse Trials