Harten voor Sport en Vereniging Sport Utrecht bundelen krachten

Beleid Redactie

Per 1 augustus is de eenwording van Utrechtse overkoepelende sportorganisaties Harten voor Sport en Vereniging Sport Utrecht (VSU) een feit. De organisaties zullen samen verder gaan onder de naam SportUtrecht. SportUtrecht krijgt tot eind 2024 subsidie van de gemeente Utrecht om bij te dragen aan een sportieve en gezonde stad.

Harten voor Sport was in de afgelopen jaren actief in de Utrechtse wijken met bijvoorbeeld beweegmakelaars, en Vereniging Sport Utrecht ondersteunt ruim dertig jaar de sportverenigingen. Door de bundeling van kennis en ervaring van beide organisaties is SportUtrecht, met ruim 60 medewerkers, op alle terreinen in de sport actief en verwachten ze nog beter in staat te zijn vraag en aanbod samen te brengen en te verduurzamen.

SportUtrecht zal hét aanspreekpunt en loket zijn voor alle Utrechters en organisaties op het gebied van sportstimulering, verenigingsondersteuning, belangenbehartiging, topsport, talentontwikkeling en promotie van de sport.

 

Visie

De nieuwe organisatie zal ‘er zijn voor verenigingen, beweeginitiatieven, individuele sporters en talenten, wijkbewoners en ook voor wie sporten niet vanzelfsprekend is. Kortom: voor iedereen.’ De visie van de nieuwe organisatie is dat iedereen moet kunnen sporten en bewegen, zijn of haar talenten tot ontwikkeling moet kunnen brengen, de sportsuccessen kunnen vieren en de sport kunnen beleven tijdens evenementen. Sportplezier is daarbij de sleutel.