Hattrick in Engeland voor supersnelle Lorena Wiebes

Wielrennen Redactie

Lorena Wiebes verkeert in bloedvorm. De profrenster uit Mijdrecht boekte een onvervalste hattrick in de RideLondon Classique door alle drie de ritten te winnen en dus ook het eindklassement. Het zal haar de nodige punten opleveren voor de wereldranglijst want de vrouwenkoers maakte voor het eerst deel uit van de Women’s WorldTour. Tweede in het eindklassement werd de Italiaanse Elisa Balsamo en derde de Noorse Emma Norsgaard.

De slotrit ging door het centrum van Londen. Er waren wel verschillende uitlooppogingen, maar het peloton kwam weer bijeen voor de finale. Team DSM zorgde voor een perfecte lead-out voor Wiebes die met ruime voorsprong finishte voor wereldkampioene Balsamo en de Belgische Lotte Kopecky.

 

Ellen van Dijk

Na haar succesvolle avontuur op de wielerbaan in Grenchen heeft Ellen van Dijk de weg weer opgezocht. Met het werelduurrecord op zak, ze kwam op de Zwitserse piste tot 49,254 kilometer, was het geen wonder dat de Woerdense triomfeerde in de Ronde van Lekkerkerk. Ze won zowel de tijdrit als de koers die later volgde.