Helft van alle medailles NK Junioren Shorttrack voor RTC Midden

Shorttrack Redactie

Op het KPN NK Shorttrack aan de Vechtsebanen in Utrecht vochten de junioren A, B en C afgelopen weekend een strijd uit op de afstanden 500, 1000, 1500 meter en de Superfinale. De rijders van RTC Midden Shorttrack behaalden meerdere medailles. Met de eindklassementen van het NK werden ook de overall Nederlands kampioenen bepaald.

Het RTC Midden ging er vandoor met bijna de helft van alle medailles: maar liefst 8 gouden, 11 zilveren en 8 bronzen plakken. Tweede plaatsen allround waren er voor Jari van Polen (junioren C), Marijn Wiersma (junioren B), Joni Tersteeg (junioren A) en Tom Hofker (junioren A) en derde allround werden Esther Gijsbers (junioren C), Jens van ’t Wout (junioren B) en Hilco Heijne (junioren A).

De Friese Sven Roes was onverslaanbaar bij de jongens Junioren A en won alle vier de afstanden. Het Utrechtse talent Caspar Douma werd vijfde in het eindklassement met een derde plaats op de 500 meter, zesde op de 1000 meter en zevende op de 1500 meter. Collega bij RTC Midden Bram Steenaart werd op de 3000 meter relay derde samen met het SV Utrecht teamleden Pieter Bolsius, Zeno De Boer en Caspar Douma.

 

Joni Versteeg wordt tweede op de 1000 meter van het NK Shorttrack 2018. Foto: Jan Kruijdenberg/Utrechtse Sportkrant

Bij de meisjes Junioren A werd Joni Tersteeg van RTC Midden tweede in het eindklassement, op de 500 meter behaalde ze een vierde plaats, een tweede plaats op de 1000 meter en ze werd tevens tweede op de 1500 meter. Gioya Lancee uit Heerenveen, won alle afstanden met overmacht en werd de terechte nummer een in het eindklassement.

De jongens Junioren B van RTC Midden, Zeno de Boer en Pieter Bolsius werden respectievelijk negende en tiende in het eindklassement. Hun prestaties op de losse onderdelen lagen ook dicht bij elkaar. Op de 500 meter werden ze respectievelijk zevende en negende, op de 1000 meter negende en twaalfde en op de 1500 meter negende en tiende.

 

Esther Gijsbers tijdens haar race op de 500 meter waar ze derde werd. Foto: Jan Kruijdenberg/Utrechtse Sportkrant

Esther Gijsbers werd in het eindklassement bij de meisjes Junioren B derde, ze liet Xandra Velzeboer en Marijn Wiersma voor zich die de strijd om het goud onderling uitvochten waarbij Velzeboer, mede door een valpartij van Wiersma, de winst pakte.

 

Het podium van de jongens Junioren C kende maar liefst twee Utrechtse schaatsers van RTC Midden. Foto: Jan Kruijdenberg/Utrechtse Sportkrant

SVU Shorttrack rijder Mans Boskamp won bij de jongens Junioren C zijn eerste Nederlandse titel op de 1000 meter en hij won tevens het eindklassement. Na zijn winst op de 1000 meter maakte Boskamp het zelf nog even heel spannend, door op de 500 meter gediskwalificeerd te worden met een tweede valse start. De tweede plek was voor zijn ploeggenoot Jari van Polen. Deze viel op de 777 meter en haalde daardoor de Superfinale niet. Martijn Douma en Manel Visscher, tevens van SVU Shorttrack werden respectievelijk twintigste en 24ste.

Manouk Gijsbers werd tiende bij de meisjes Junioren C.

Kijk hier voor meer foto’s van het NK Junioren Shorttrack. 

 

Europa Cup Finale

Van vrijdag 23 tot zondag 25 maart 2018 wordt de laatste grote wedstrijd van het seizoen gereden in Letland: de Europa Cup Finale Shorttrack. Dit is de finale van de StarClass (West-Europa) en de Danubia Cup (Oost-Europa) en staat los van het nationaal kampioenschap. Twaalf rijders van RTC Midden hebben zich hiervoor gekwalificeerd en reizen eind deze week af naar Ventspils.