Henk Veerman nu al de held

Voetbal Hans van Echtelt

Eindelijk was er weer (deels) publiek in Galgenwaard. En de supporters van FC Utrecht die zaterdag wel aanwezig mochten zijn tegen Cambuur, kwamen volledig aan hun trekken. Spektakel, mooie goals en uiteindelijk toch de drie punten na een 0-2-achterstand binnen een kwartier. ‘Krankzinnig hoe we vanavond hebben gewonnen’, zo concludeerde een opgeluchte trainer René Hake na afloop. En matchwinnaar Henk Veerman was al even blij. 'We maken het ons onnodig moeilijk met twee snelle tegengoals, maar het kwam toch nog goed.'

Hij vervolgt: ‘Voor mij een avond om nooit te vergeten, invallen en de winnende goal. En vooral het publiek was natuurlijk op mijn hand, dat maakte het een trots verhaal voor mij’.

De avond in Galgenwaard begon overigens met een indrukwekkende applaus voor Wim Jansen, de afgelopen week overleden oud-international. Dat klappen was snel vergeten toen Cambuur twee keer de bal achter doelman Fabian de Keijzer en vanuit de Bunnik Side nadrukkelijke spreekkoren in de richting van Hake klonken. Er gingen zelfs al fans richting de uitgang maar zij die op hun schreden terugkeerden, werden daarvoor beloond. Ze zagen Henk Veerman warm lopen en de wedstrijd kantelde toen de langs spits samen met Tasos Douvikas oorlog gingen maken in het strafschopgebied van de Friezen.

De 0-2 werd snel gerepareerd door de Griek die het wonderwel in de combinatie kon vinden met nieuweling Veerman.  En zo werd het alsnog een mooi avondje voor FC Utrecht dat hiermee sportief revanche nam op de 2-1-nederlaag, destijds geleden in Leeuwarden.