Hercules en Hoogland delen punten 

Voetbal Redactie

In de derde divisie van het amateurvoetbal werd vandaag de derby Hercules-Hoogland gespeeld. Op het zonovergoten sportpark Voordorp in Utrecht kreeg het publiek een zeer vermakelijke wedstrijd voorgeschoteld die eindigde in 2-2. Hoogland, onder leiding van trainer Raymond Prins, behaalde vorig seizoen een periodetitel in de hoofdklasse en mocht daarna deelnemen aan de nacompetitie. Na deze winnend te hebben afgesloten promoveerde de club naar de derde divisie.

Promovendus Hoogland bevestigde zijn prima start in de derde divisie door brutaal de leiding te nemen tegen Hercules. Voormalig Herculaan Oskar van Logtesteijn nam voor de bezoekers de openingstreffer voor zijn rekening.

De eerste goal van Oskar van Logtestijn. Foto: Geert Lommers

 

Jochem Twisker van Hercules kon over een nagenoeg fitte selectie beschikken en zag zijn club op 1-1 komen, waarna ook de 2-1 werd gemaakt door de thuisclub. Deze kon echter niet voorkomen dat Hoogland de eindstand van 2-2 wist te realiseren.

Jochem Twisker van Hercules

Hoogland en Hercules bezetten momenteel respectievelijk de negende en tiende plek in de derde divisie. Hercules speelde een wedstrijd minder.