Herstel Wilco Kelderman verloopt langzaam

Wielrennen Redactie

Het herstel van wielrenner Wilco Kelderman gaat langzamer dan gehoopt. De 26-jarige Barnevelder, die ten val kwam in de Tirreno-Adriatico en daarbij zijn sleutelbeen brak, zal in elk geval niet starten in de Waalse Pijl (18 april) en de Ronde van Romandië (24-29 april), zo laat Team Sunweb weten.

Kelderman leek op weg naar een topklassering in de meerdaagse Tirreno-Adriatico toen hij in de vijfde etappe tot tweemaal toe tegen het asfalt smakte. Na de vierde etappe stond hij derde in het algemeen klassement. Hij reed de vijfde etappe nog wel uit, maar in het Italiaanse ziekenhuis bleek dat hij zijn rechtersleutelbeen had gebroken.

Een eerdere fractuur op die plaats maakt de blessure wat gecompliceerder en staat een snel herstel in de weg. Aanvankelijk genas de breuk voorspoedig, maar door de complicaties mist Kelderman wat gevoel in zijn arm. Volgens Team Sunweb wordt zijn medische situatie nauwletttend in de gaten gehouden, maar wanneer hij weer kan koersen is onzeker. Keldermans voornaamste doelen voor dit jaar zijn de Tour de France en de Ronde van Spanje.

Ploeggenoot Martijn Tusveld kan in alle rust werken aan zijn comeback, zo laat Sunweb weten. De Utrechter, die aan zijn eerste seizoen bezig is bij de WorldTour-formatie, ging maandag niet van start in de Ronde van het Baskenland omdat hij kampt met een terugslag van de ziekte van Pfeiffer. Die maakte vorig jaar een vroegtijdig einde aan het seizoen bij Roompot-Nederlandse Loterij. ‘We hebben besloten geen enkel risico te nemen en hem een goede rustperiode te gunnen zonder enige druk, zodat hij zich helemaal op zijn herstel kan focussen,’ aldus Team Sunweb.