Hét (Go-)toernooi van Utrecht

Go Redactie

Het Huis Utrecht, aan de Boorstraat 107, staat zaterdag 29 en zondag 30 juni in het teken van denksport Go. Het Toernooi van Utrecht, zoals Go Club Utrecht het evenement heeft bestempeld, wordt door de vereniging zelf met gevoel voor understatement tevens hét toernooi van Utrecht genoemd. ‘Simpelweg omdat we maar één Go-vereniging in de stad hebben’, aldus voorzitter Gerold Nicolasen, ‘dus er is ook maar één toernooi.’

De preses is met zijn medebestuurders Huib Olij (penningmeester) en Mirjam van den Hout (secretaris) blij met de aandacht in deze krant voor deze relatief onbekende denksport. ‘Omdat we graag meer spelers willen hebben. We hebben nu zo’n 45 leden, dat mogen er best meer worden. Je kunt dan ook beter op speelsterkte indelen. Dat maakt het voor iedereen nog leuker om Go te spelen.’ De Nederlandse Go Bond (NGoB) telt naar schatting 600 leden en 31 clubs, voorzitter van de NGoB is Michiel Tel, tevens lid van Go Club Utrecht.

Go Club Utrecht organiseert jaarlijks twee toernooien. Vroeg in het voorjaar is er een zogenaamd Double Digit Toernooi, voor de minder ervaren of minder sterke spelers. Zo rond het begin van de zomer is er dan Het Toernooi van Utrecht.

Het Toernooi van Utrecht is een open toernooi waarvoor iedereen zich kan aanmelden. Op moment van schrijven (18 juni, red.) hadden zich 26 deelnemers aangemeld. Op zaterdag 29 juni is er van 10.00 – 11.00 uur in zaal Dijckzigt van Het Huis Utrecht nog gelegenheid om je aan te melden. Om 11.30 uur wordt gestart met de eerste speelronde; om 14.30 uur met de tweede. Het avondprogramma van 29 juni – van 18.00 – 22.00 uur – behelst een KolderGo, 4-op-en-rij Go en andere Go-varianten mini-toernooi. Tevens worden er pizza’s gebakken in een steenoven.

Op zondag 30 juni worden aan de Boorstraat nog drie rondes gespeeld: aanvang 10.00 uur, 13.00 uur en 15.30 uur. Prijsuitreiking omstreeks 18.15 uur. Het inschrijfgeld voor het hele toernooi bedraagt 15 euro, jeugdspelers betalen 7,50 euro. Inschrijven voor één dag kan ook. Dan bedraagt het inschrijfgeld 7,50 euro; jeugdspelers betalen dan 3,75 euro. Toeschouwers zijn op beide dagen welkom.

Inschrijven en meer informatie: http://toernooivanutrecht.weebly.com