Hiddink opent padelbaan bij tennisvereniging Iduna

Padel Redactie

Guus Hiddink is zaterdag 24 maart de eregast bij de seizoensouverture van tennisvereniging Iduna. De oud-bondscoach en voormalige toptrainer in het voetbal verricht dan de officiële opening van de gloednieuwe padelbaan. Hiddink stond jaren geleden aan de wieg van padel in Nederland, een sport die in sneltreinvaart populair wordt.

De Utrechtse tennisvereniging heeft voor 24 maart een vol programma voor jong en oud samengesteld. Hoogtepunt wordt om 14.00 uur het in gebruik nemen van de padelbaan, de 100ste in Nederland. Hiddink zal na de officiële plichtplegingen, die hij samen met sportwethouder Paulus Jansen verricht, met zijn dubbelmaatje René Eijkelkamp tonen wat nu het leuke en spectaculaire is van deze racketsport. Iedereen is welkom bij Iduna om een kijkje te komen nemen en wellicht een rally te spelen tegen Hidding en Eijkelkamp.

De succestrainer was de allereerste in Nederland die een padelbaan liet aanleggen op de Herdgang, het trainingscomplex van PSV. Bij zijn vorige club Valencia in Spanje was hij in aanraking gekomen met padel, waarna hij het ‘padelvirus’ meenam naar Nederland. Hiddink zag padel als ideale uitlooptraining na de wedstrijd voor voetballers. Zonder het destijds te beseffen heeft hij hiermee een nieuwe sport in Nederland geïntroduceerd, waar hij erg trots op is. Hiddink is niet meer werkzaam bij PSV, maar slaat nog regelmatig een balletje op de tennis- en padelbaan.

 

Groei

Dat padel steeds populairder wordt, is geen geheim. De sport spreekt zowel tennissers als niet-tennissers aan en het aantal padelbanen in Nederland groeit hard. Steeds meer clubs kiezen ervoor om een of meerdere padelbanen aan te leggen. De dynamiek en sportieve spanning maken de sport een aantrekkelijke aanvulling op het tennisaanbod voor de huidige leden en trekken tevens een nieuwe doelgroep – en dus potentiële nieuwe leden – naar de club.

Na de opening van de padelbaan is er voor jong en oud een clinic, waarbij de deelnemers zowel met (het vertrouwde) tennis als met padel kunnen kennismaken.

Inschrijven voor de clinic kan via deze link.