Hoe vergaat het Germaine de Randamie?

MMA Redactie

Nadat ze de wereldtitel veroverd had weigerde De Randamie deze in juni van dit jaar te verdedigen tegen Cristiana Justino omdat de Braziliaanse in het verleden betrapt is op doping. De beslissing om haar titel niet te verdedigen tegen 'Cyborg' is dan ook uit veiligheidsoverwegingen genomen, aldus de Utrechtse tegen FOX Sports. ‘Mijn lichaam en mijn veiligheid gaan boven alles. Ik ben voor fairplay. In sport hoort geen doping.’

De MMA-bond UFC besloot daarop dat De Randamie haar wereldtitel in het vedergewicht (tot 65,8 kilogram) moest inleveren. ‘Ik wist dat het consequenties zou hebben, maar niet dat het dit zou zijn’, zegt De Randamie.  Ik draag deze consequentie en kom hier alleen maar sterker uit.’

Met haar overgang naar de lichtere klasse bantamgewicht (tot 61,2 kilogram) heropende De Randamie haar jacht op de wereldtitel. Het plan was om op 2 september haar rentree te maken tegen de Amerikaanse Marion Reneau, wat een eerste stap op weg naar een titelgevecht zou zijn. Een paar dagen voor het gevecht zegde De Randamie echter af omdat ze eerder dan verwacht geopereerd moet worden aan haar rechterhand.

‘De pezen in mijn hand zijn zo beschadigd dat zelfs het maken van een vuist al pijn doet’, schrijft de Iron Lady op Instagram. ‘Ik heb echt geprobeerd met die pijn te trainen, maar dat gaat niet als ik mijn vingers niet kan buigen.’

Op 5 september 2017 is De Randamie geopereerd en begin oktober liet ze weten genezen verklaard te zijn, weer te mogen trainen en niet te kunnen wachten om ‘te gaan knallen in de ring.’ Een datum voor haar rentree is nog niet bekend gemaakt.