Hoeba en De Bruin winnen Kerstkoppeltoernooi De Windhoek

Snooker/Biljart/Pool Ted Vermeulen

Het 24e Kerstkoppeltoernooi van biljartvereniging De Windhoek is gewonnen door het koppel Rens Hoeba/Hans de Bruin, dat speelde onder de naam Black Pearl/Ribas. In de finale van dit driebanden evenement op de kleine tafel was het koppel te sterk voor Perry Timmers en Piet van Rooijen (Tipperery).

Het was zeker geen walk-over voor de verdiende winnaars. Hoeba (45) won met 45-36 van Timmers (39), terwijl Van Rooijen (20) tegen De Bruin (45) met 15-45 tot aan het einde van de partij in de wedstrijd bleef.

De beide finalisten waren zonder puntverlies in de poule doorgedrongen tot de halve finale, waarvoor zich ook Ivar (37) en Edgar de Hek (33) (Hektisch) als ongeslagen poulewinnaar wisten te kwalificeren. De halve finale werd aangevuld door Jan in ’t Hout (20) en Adrie Brand (25) (Brandhout), die zich als beste tweede koppel uit de poulefase wisten te kwalificeren.

Brandhout lootte in de halve finale tegen Black Pearl/Ribas en omdat In ’t Hout met 20-38 won van Hans de Bruin en Rens Hoeba Adrie Brand met 45-22 wist te verslaan werd door penalties beslist, dat Black Pearl/Ribas te finale zou spelen. Hoeba wist vanaf acquit vier caramboles te produceren, terwijl De Bruin dat met elf treffers nog eens dunnetjes over deed.

De andere halve finale was eveneens vol spanning. Voor Tipperery scoorde Perry Timmers met 39-22 de volle winst tegen Ivar de Hek, terwijl Piet van Rooijen tegen Edgar de Hek met 20-33 in een remise eindigde. Tipperery dus door naar de finale.

De hoogste serie van toernooi kwam op naam van Perry Timmers, Hans de Bruin en Ben Derks, die allen tot een serie van negen wisten te komen.