De lach is terug bij FC Utrecht

Eerder dan verwacht is de lach teruggekeerd bij FC Utrecht. In de uitwedstrijd tegen Heracles toverde de nieuwe coach Ron Jans een sterk gewijzigde opstelling uit de hoge hoed. En dat niet alleen: de ploeg toonde zich in Almelo mentaal strijdvaardiger dan in de voorgaande vier duels hetgeen resulteerde in de broodnodige eerste seizoenzege (1-3). Wat waren die opvallende veranderingen? Othmane Boussaid en Ole Romeny als vleugels in de aanval, met de opdracht om bij balverlies mee te verdedigen. Ook Mark van der Maarel was terug in de basis, Jens Toornstra begon op de bank.

Waar FC Utrecht in de voorgaande wedstrijden nauwelijks tot doelgerichte schoten was gekomen, was het nu vanaf het beginsignaal van arbiter Sander van der Eijk wel meteen raak. De meest diepe spits van Mats Seuntjes bereikte bij de tweede paal Romeny die onhoudbaar binnenschoot. De tweede goal van het seizoen die de FC-ploeg goed deed en het bleef aandringen op nog een treffer. Die kwam dan ook, nadat Seuntjes eerst nog gestuit was door doelman Michael Brouwer daarna de lat teisterde. In de blessuretijd van de eerste helft tikte Victor Jensen de 0-2 binnen.

Na rust kwam Heracles nog terug tot 1-2 na een mooie individuele actie van invaller Abdenego Nankishi maar ver in blessuretijd (de wedstrijd was twee keer stil gelegd na het gooien van een plastic bierglas) werd het 1-3 na een eigen doelpunt van Navajo Bakboord. Een glunderende Ron Jans na afloop: ‘We begonnen geweldig en bleven ook op de been toen de tegenstander aandrong en we in de verdrukking kwamen. Een geweldige teamprestatie, iedereen knokte zich helemaal leeg.’

De vreugde bij FC Utrecht had niet alleen met deze opsteker te maken maar ook met de 4-3-zege van de vrouwenploeg een dag eerder in Zwolle, waardoor dit team kloploper van de eredivisie is geworden.’