Jong FC Utrecht sluit af met gelijkspel

Lynden Edhart scoorde de gelijkmaker.
Fotocredits: Kim Stijger

Twee minuten voor tijd heeft Jong FC Utrecht toch nog een gelijkspel kunnen afdwingen tegen VVV uit Venlo. Lynden Edhart slaagde er op de valreep in met een schuiver van buiten het strafschopgebied om doelman Ennio van der Gouw te passeren. De Limburgers hadden voor rust de leiding genomen door Sven Braken. Die mocht van elf meter aanleggen na een handbal waarna scheidsrechter Kevin Puts naar de stip wees. Doelman Gadellaa was kansloos, 0-1. Daarna had VVV lange tijd uitzicht op een tweede treffer maar die bleef uit.

Na rust bracht trainer Rick Kruys tot genoegen van het publiek Nick Venema in de ploeg terwijl Jong Utrecht Dylan Timber liet invallen die volgend seizoen in Venlo speelt. Het bracht lange tijd geen verandering in de score, hoewel Jong FC Utrecht nog een keer de paal raakte. Maar vlak voor tijd zorgde Edhart er voor dat een mislukt seizoen voor zijn ploeg toch nog een positief tintje kreeg met de niet meer verwachte gelijkmaker.

Jong FC Utrecht behaalde uit 38 duels slechts 28 punten, behaalde slechts zeven overwinningen met een doelsaldo van 33 voor en 65 tegen.