Vrouwen FC Utrecht verliezen van PSV

De selectie van FC Utrecht vrouwen, aan het begin van seizoen 2023/2024.
Fotocredits: FC Utrecht

In een duel waarbij zowel de vrouwen van FC Utrecht als die van PSV tot kansen kwamen, was het uiteindelijk de uitploeg die aan het langste eind trok en de eindstand bepaalde tot 0-2. De ploeg van hoofdtrainer Linda Helbling staat op een zevende plaats in de vrouwen eredivisie.

In een vermakelijke openingsfase gaat het spel gelijk op: FC Utrecht is sterk in de opbouw en weet gevaar te stichten met een aantal goed uitgespeelde aanvallen. De Eindhovenaren zijn voornamelijk gevaarlijk dankzij de snelle voorhoede, waar de Utrechtse defensie haar handen vol aan heeft.

PSV kwam na 23 minuten op voorsprong. een mooie steekbal van Nina Nijstad zorgt ervoor dat Zera Hulswit de bal voor kan geven op Chimera Ripa, die op haar beurt de 0-1 op het scorebord kan zetten. Daarna heeft de uitploeg het sterkere van het spel en is het steeds dominanter op de helft van FC Utrecht aanwezig. Vlak voor rust verzuimt PSV de score verder uit te breiden als Ripa na een fout in de Utrechtse defensie naast schiet. De Eindhovense topscorer Joëlle Smits krijgt een tik kreeg en moest geblesseerd van het veld.

FC Utrecht schiet de tweede helft uit de startblokken er wordt veel druk gezet op de helft van PSV. FC Utrecht blijft de aanval zoeken en kansen creëren. De 1-1 hangt in de lucht, zo voelt het ook op de goedgevulde tribune op Sportcomplex Zoudenbalch. Na een uur spelen breekt PSV door via Maxime Snellenberg, Copier komt doel uit en weet de aanval onschadelijk te maken. Aanvankelijk lijkt het of scheidsrechter Van der Helm fluit voor een penalty, tot groot ongenoegen van het publiek. Uiteindelijk wordt die beslissing -terecht- teruggedraaid.

De thuisploeg is merkbaar uit de concentratie gehaald en moet dat meteen bekopen met een tegendoelpunt dat letterlijk uit de lucht komt vallen: Snellenberg weet een hoge voorzet van de Eindhovenaren achter Copier te koppen en breidt daarmee de score uit naar 0-2.

Dat is, ondanks een laatste poging van FC Utrecht, ook de eindstand.

De eerstvolgende keer dat de ploeg van Linda Helbling in actie komt is op zondag 3 maart. Die middag wordt er om 14.30 uur afgetrapt in Alkmaar. Een week later wacht de volgende beproeving: in Stadion Galgenwaard ontvangt FC Utrecht op 10 maart Ajax Vrouwen.