Vrouwen FC Utrecht winnen weer na drie nederlagen

De selectie van FC Utrecht vrouwen aan het begin van het seizoen 2023/2024.
Fotocredits: FC Utrecht

FC Utrecht Vrouwen en Telstar openden zaterdag speelronde 13 van de Azerion Vrouwen eredivisie. Een 0-2 achterstand na slechts tien minuten spelen leek een vierde nederlaag op rij voor de Utrechters te worden. Echter wist de ploeg van Hoofdtrainer Linda Helbling zich op te richten in de tweede helft en uiteindelijk een knappe 4-2 overwinning te boeken.

Ondanks een 0-2 achterstand bij rust blijft FC Utrecht aandringen en wordt uiteindelijk beloond. Na een uurtje spelen komt Visscher door op de flank en bedient Elisha Kruize, die met een prachtig hakje de stand op 2-2 zet. En het wordt nog mooier voor de Utrechters: in de 69e minuut is het weer Amber Visscher die een belangrijke voorzet geeft, deze keer op Nurija van Schoonhoven die op haar beurt de bal van afstand hard achter Steen schiet: 3-2.

Judith Roosjen verzuimt even later om de score uit te breiden vanaf de penaltystip. Maar vlak voor tijd is het De Jong die de wedstrijd definitief in het slot gooit en haar debuut extra glans geeft met een doelpunt in de kruising. FC Utrecht Vrouwen – Telstar Vrouwen eindigt in 4-2.

Volgende week speelt de ploeg van Linda Helbing in Friesland tegen de huidige nummer laatst van de Azerion Vrouwen eredivisie: sc Heerenveen.