Honkballers mogen van start

Honkbal/Softbal Redactie

Op 23 juli kunnen ook de honkbalclubs uit de provincie Utrecht Quick Amersfoort en de Utrechtse clubs Domstad Dodgers en UVV van start in hun respectievelijke competities, die vanwege het coronavirus nog niet begonnen was. Algemeen Directeur van de KNBSB Stefaan Eskes: 'We hebben als honkbal- en softbalsport een zware periode achter de rug, maar we zijn blij dat de door ons voorgestelde versoepelingen deze week door de overheid doorgevoerd zijn. Voor onze verenigingen en leden is het een ontzettende opluchting dat we weer mogen beginnen. Let’s play ball!

Voordat de hoofdklasse, de hoogste Nederlandse honkbalcompetitie met het team Cityside Apartments Quick, echt weer van start gaat krijgen de teams drie weekenden de kans om zich via oefenwedstrijden voor te bereiden op het reguliere seizoen. In die oefenperiode worden in principe de wedstrijden gespeeld, die al voor de betreffende weekenden ingepland stonden in het originele competitieschema. De verenigingen kunnen onderling bepalen of zij dit schema aanhouden.

Quick speelt op 2 juli in principe een oefenwedstrijd tegen HCAW op de eigen velden van Park Dorrestein. UVV komt uit op het tweede niveau, de overgangsklasse en mag op 4 juli een oefenwedstrijd tegen het tweede team van het Bussumse HCAW spelen. De Domstad Dodgers hebben een eerste oefenwedstrijd in hun topklasse op 5 juli in Den Haag tegen The Storks op de planning staan.

Het reguliere seizoen begint dus met een Opening Night op donderdag 23 juli. Nooit eerder startte een honkbalseizoen in Nederland zo laat in het jaar. Toch heeft de afdeling competitiezaken van de KNBSB een programma uit kunnen schrijven, waarin er een volledige competitieronde van 21 wedstrijden gespeeld kan worden, voordat de top vier zich afscheidt en via de play-offs en de Holland Series zal strijden om het kampioenschap.

De play-offs beginnen op donderdag 10 september en worden weer gespeeld zoals dat ook in 2018 ging: een volledige onderlinge competitieronde, waarin elk team uit de top-4 drie onderlinge wedstrijden tegen de anderen speelt. De Holland Series blijven een best-of-seven en beginnen op zaterdag 3 oktober.