Honkballers UVV in acuut degradatiegevaar

Honkbal/Softbal Ted Vermeulen

De honkballers van UVV verloren afgelopen weekend de dubbel tegen de Twins. Op sportpark De Paperclip in Vleuten werd het zaterdag 1-4 en in Oosterhout werd zondag een onnodige nederlaag van 3-2 geleden. De Utrechtse ploeg won in de eerste zes wedstrijden in de promotie/degradatiepoule slechts eenmaal en weet daarmee vooralsnog alleen Onze Gezellen achter zich te houden.

Ritchie Daal, de coach van de honkballers van UVV, doet er goed aan zich deze week naar Boedapest te begeven, om bij de nazaten van Harry Houdini zich de kunst van de ontsnappingsleer toe te eigenen, aangezien alleen de eerste vier uit de poule volgend seizoen in de Hoofdklasse uit mogen komen.

UVV nam in de eerste inning een 2-0 voorsprong, zag Twins in de zevende inning op 2-1 komen, om in de negende de meer dan broodnodige overwinning alsnog uit handen te geven. De huidige stand in de promotie/degradatiepoule:

DSS66000125716
Glaskoning Twins66000124010
Quick Amersfoort H16303064149
Storks H16204042330
Pickles UVV6105023040
Onze Gezellen H16006001662

 

DSS en De Glaskoning Twins verzekerden zich met hun zesde zege dit weekend als eersten in de Promotie/Degradatiepoule van een plaats in de hoofdklasse voor volgend jaar.

 

Programma

Het programma voor de laatste vier wedstrijden is als volgt:

Zaterdag 9 september

Storks H1 – Quick Amersfoort

Pickles UVV – Onze Gezellen H1

 

Zondag 10 september

Onze Gezellen H1 – Pickles UVV

Quick Amersfoort – Storks H1

 

Zaterdag 16 september

DSS – Pickles UVV

Onze Gezellen H1 – Storks

Quick Amersfoort – Twins

 

zondag 17 september

Storks H1 – Onze Gazellen

Twins – Quick Amersfoort

Pickles UVV – DSS

 

Komende wedstrijden

Het is waarschijnlijk dat UVV tegen de hekkensluiter Onze Gezellen de volle vier punten haalt, maar moet tegen koploper DSS voor twee nederlagen worden gevreesd. UVV komt dan uit op zes wedstrijdpunten. Concurrent Quick Amersfoort heeft al zes punten en heeft het voordeel van het onderlinge resultaat.

Storks lijkt twee overwinningen te gaan behalen op Onze Gezellen, waardoor de Ooievaars uit Kijkduin op acht punten komen en onhaalbaar zijn voor UVV.

Ook als UVV en Storks met gelijke punten eindigen, zal UVV degraderen, omdat tegen die ploeg tweemaal werd verloren.

Het zou bijzonder jammer zijn, wanneer de stad Utrecht de komende jaren geen hoofdklasse honkbal aan haar inwoners te bieden heeft. De club bezit één van de mooiste honk- en softbalaccommodaties van het land. Na het wegvallen van de vliegbasis Soesterberg, waarvan vele goede Amerikaanse spelers in de jaren 1960-1980 door toenmalig hoofdsponsor Ola naar UVV werden gelokt, is het niveau erg gedaald, waarop onvoldoende is ingespeeld. Nu lijkt het te laat voor bezinning.

 

Quick Amersfoort

BSC Quick staat er aanzienlijk beter voor dan provinciegenoot UVV. De Amersfoortse club wist dit weekend te winnen van Onze Gezellen, dat in eerste instantie een voorsprong wist te nemen. De twee wedstrijden kenden de volgende uitslagen: Quick Amersfoort – Onze Gezellen: 10-5 en Onze Gezellen – Quick Amersfoort: 1-8.