Hoofdklasser Ons Genoegen is van de hatelijke nul af

Dammen Redactie

Ons Genoegen is van de hatelijke nul af. De Utrechtse dammers behaalden in de vierde ronde van de nationale competitie de eerste overwinning. Ons Genoegen is gepromoveerd naar de hoofdklasse en had het zwaar in de eerste ontmoetingen. Maar tegen de directe concurrent CEMA/De Vaste Zet was de score positief: 11-9. In de eerste klasse won Zenderstad eveneens voor het eerst dit seizoen, terwijl ADG ook de vierde tegenstander aan de zegekar bond.

Alfons Ottink en Toys Sheoratan boekten belangrijke winstpartijen voor Ons Genoegen, dat nu met twee wedstrijdpunten naast CEMA staat. Een hele serie ploegen heeft slechts een punt meer waaronder Gooi en Eemland.

Zenderstad had in de eerste klasse een enerverende ontmoeting met Van Stig Thans-3. Veel partijen kregen een winnaar. Bij de club uit IJsselstein mochten Laurens Fijn van Draat, Arie koster en Gerard Bakker de felicitaties van hun tegenstander in ontvangst nemen. Zenderstad won met 9-7.

ADG verpletterde in een andere eerste klasse het arme EAD Asten. De teller stokte bij 14-2. Twee partijen eindigden in remise, Jan de Ruiter, Cees Strooper, Harry de Waard, Ton Bollebakker, Gerrit de Bruijn en Ton van der Ploeg zorgden voor een jubelstemming in het Amersfoortse kamp. ADG gaat met acht wedstrijdpunten fier aan de leiding.