Hoolwerf leidt puntenklassement Trachitol Trophy

Marathonschaatsen Redactie

Vanavond hebben marathonschaatsers Gary Hekman en Marijke Groenewoud in Utrecht hun leiderspositie om de Trachitol Trophy 2019 weten te behouden. Bart Hoolwerf uit Eemdijk startte als tweede in het klassement na gisteren goed te hebben gereden in Enschede, vanavond kwam hij als elfde binnen. Na twee dagen voert Hoolwerf het tussenklassement sprint aan met 15,3 punten en behoudt ook de leiderspositie in de Landelijke Topdivisie Heren.

Hekman was na honderd ronden in Utrecht de sterkste in de sprint van zeven marathonschaatsers die voorsprong hadden gepakt op het peloton. Hij bleef Kevin Hoekstra en Bob de Vries voor.

Bij de vrouwen leek een kopgroep van vier het peloton tot aan de streep voor te blijven. Met een lange sprint passeerde Groenewoud en achter haar Imke Vormeer de vluchters alsnog. Merel Bosman eindigde als beste van de kopgroep als derde.

Morgen wordt een vervolg gegeven aan de Trophy op IJsbaan de Westfries in Hoorn vanaf 17.00 uur en zal zondag op Kardinge in Groningen vanaf 14.45 uur worden afgesloten.