Houten verliest tweede wedstrijd in de play-off

Handbal Redactie

In de strijd om een ticket voor de BENE-league heeft Handbal Houten op zaterdagavond de meerdere moeten erkennen in Quintus. Het team uit Zuid-Holland won de tweede wedstrijd in de nacompetitie met maar liefst 36-21.

Wematrans/Handbal Vereniging Quintus uit Kwintsheul had al vroeg in de wedstrijd de overhand en liet het eerste team van Houten geen grip op de wedstrijd krijgen. Houten moest noodmaatregelen treffen om een antwoord te geven op het aanvallende spel van Quintus, wat resulteerde in vier tijdstraffen voor Stipt Payroll/Houten, waarvan drie voor één speler, in tegenstelling tot Quintus dat één tijdstraf kreeg. De wedstrijd is hier terug te kijken.

Nadat het programma voor de Eredivisie was afgewerkt, plaatste de top 2 (Handbal Houten en DFS Arnhem) zich voor de play-offs om in seizoen 2018/2019 in de BENE-League te kunnen spelen. Samen met de vijfde en zesde Nederlandse ploeg uit de League (JMS/Hurry-Up en Wematrans/Quintus), wordt in een poule gestreden voor twee tickets voor de grensoverschrijdende competitie.

 

Programma

Hurry Up uit Zwartemeer (Drenthe) heeft momenteel vier punten, Quintus staat op twee punten, Houten en DFS Arnhem staan op één punt.  Handbal Houten moet nog vier wedstrijden in de play-off spelen:

14 april, 20.00 uur: JMS/Hurry Up HS1 – Stipt Payroll/Houten 1

21 april, 20.45 uur: DFS Arnhem HS1 – Stipt Payroll/Houten 1

28 april, 21.00 uur: Stipt Payroll/Houten 1 – Wematrans/Quintus HS1

5 mei, 20:15 uur: Stipt Payroll/Houten 1 – JMS/Hurry Up HS1

 

Reeds gespeelde wedstrijden:

24 maart: Stipt Payroll/Houten 1 – DFS Arnhem: 28-28

31 maart: Wematrans/Quintus HS1 – Stipt Payroll/Houten 1: 36-21

 

Contractverlenging

Houten cirkelspeler Hoefnagels (momenteel geblesseerd) en topschutter Van Gool stapten in 2014 over naar Houten en verlengen nu hun contract met één jaar. Trainer/coach Rick Louw is hier erg blij mee: ‘Beide spelers zijn al vier jaar een vaste waarde binnen het team en hadden dit seizoen een belangrijk aandeel in het behaalde kampioenschap.’

Niet alleen Hoefnagels en Van Gool hebben bijgetekend. Ook de beide sluitposten van Stipt Payroll/Houten 1 maakten onlangs hun verlenging bekend.