Houtens sporttalent 2018 in kwartfinale Eredivisie Beach Utrecht

Beachvolleybal Jeroen Scholman

Utrechtse toppers als Rik Damen (Houtens sporttalent 2018), Bas Verpoorten en Wouter van Gilst (beiden Utrecht) mochten dit weekend voor thuispubliek spelen op het Jaarbeursplein in Utrecht. Rik Damen reikten samen met zijn ‘beach partner’ Casper Haanappel tot de kwartfinale, maar werden daar uitgeschakeld door latere finalisten Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde. Bas Verpoorten en Wouter van Gilst moesten na de groepsfase op zaterdag al naar huis.

De trappen die normaal gesproken de overgang vormen van het centraal station van Utrecht tot aan het Jaarbeursplein, waren afgelopen weekend volledig gevuld met toeschouwers. Het publiek kon vanaf daar genieten van de DELA Eredivisie Beach.

Foto: Geert Lommers/Utrechtse Sportkrant

Het Jaarbeursplein was voor de tweede maal het podium voor internationale beachvolleybal wedstrijden. Na het succes van King of the Court in 2018, werd het stationsplein wederom omgetoverd tot beachvolleybal stadion. De Brazilianen Moises/Vinicius en de Belgen Koekelkoren/ Van Walle verschenen dit weekend ook aan de start.

 

Internationale deelnemers

De Nederlandse Eredivisie en toch internationale spelers, hoe kan dat? Wilco Nijland, directeur van het organiserende bedrijf Sportworx, licht op de website van Eredivisie Beach toe: ‘Zowel Sportworx als de Nevobo beschikt over de mogelijkheid om Wild Cards uit te delen. De deelname van buitenlandse teams verhoogt het niveau binnen het deelnemersveld, dat komt de tour ten goede.’

Foto: Geert Lommers/Utrechtse Sportkrant

Bij het opstellen van de kalender van de DELA Eredivisie Beach wordt rekening gehouden met het programma van de World Tour. De interesse in de deelname van de internationale teams komt niet enkel vanuit de organisatie. De DELA Eredivisie Beach is in trek bij meerdere internationale beachvolleyballers.

Dat zie je dan ook terug in de resultaten. Het Braziliaanse duo Vinicius Rezende Costa Freitas en Neilton Moises Santos Merces wonnen gisteren een enerverende finale van Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde met 2-1.

 

Bij de vrouwen ging er wel een Nederlands team met de eerste plaats aan de haal. Emi van Driel en Raisa Schoon wonnen in een spannende wedstrijd toch afgetekend met 2-0 van Emma Piersma en Pleun Ypma.

Foto: Geert Lommers/Utrechtse Sportkrant

Meer foto’s op onze Facebook site.