Hugo Haak uit Vianen blijft bondscoach baansprinters

Wielrennen Redactie

Hugo Haak blijft in dienst van de KNWU. Het contract van de succesvolle bondscoach uit Vianen die de baansprinters onder zijn hoede heeft is verlengd tot en met de Olympische Spelen van Parijs. In Tokio zag een tevreden Haak de teamsprinters de torenhoge verwachtingen waarmaken. Een oppermachtig Nederland won goud, terwijl Harrie Lavreysen uitgroeide tot de keizer van het baantoernooi met nog een individuele gouden medaille plus een bronzen.

Haak wordt de komende jaren bijgestaan door ‘embedded scientist’ en assistent-coach Mehdi Kordi. Fulco van Gulik blijft actief op de baan als duurcoach, niet alleen voor de talenten maar ook voor de elite.

De KNWU borduurt de komende jaren voort op de huidige successen, al moet nog worden afgewacht hoe de elitemannen en –vrouwen zich komend weekeinde zullen manifesteren op de weg. Van de vrouwen wordt veel verwacht. Ook al is titelverdedigster Anna van der Breggen niet in vorm, de andere geselecteerden met onder meer Ellen van Dijk en Annemiek van Vleuten kunnen moeiteloos haar rol overnemen.

Bij de mannen is het de vraag hoe de rug van Mathieu van der Poel zich houdt in een slopende race van bijna 270 kilometer. In elk geval blijven Koos Moerenhout (elite-mannen) en Loes Gunnewijk (vrouwencategorieën) in hun functie. Adriaan Helmantel houdt zich bezig met de jongerencategorieën.

De veldrijders en mountainbikers blijven onder Gerben de Knegt vallen, terwijl de BMX’ers Martijn Jaspers als nieuwe bondscoach krijgen.

Eerder werd al bekend dat Jan van Veen de coaches als hoofdcoach gaat aansturen.