IDC waarschijnlijk op 22 mei van start

Motorrijden Redactie

Vandaag zou het 2021 International Dutch Championship (IDC) seizoen eigenlijk van start gaan. Vanwege de nog steeds beperkende corona maatregelen mag er echter nog niet gereden worden op het TT circuit in Assen. Eerder gepland op 9 april, vervolgens doorgeschoven naar 8 mei, zal het seizoen nu pas op zaterdag 22 mei beginnen voor de Nederlandse Superbike coureurs. Onder hen ook de Amersfoortse Vasco van der Valk (21), die een tweede jaar voor Druijff Racing Kawasaki zal uitkomen.

Vanaf 9 april zou de eerste ronde van het IDC eigenlijk plaatsvinden, maar omdat vanwege de huidige coronasituatie er nog geen wedstrijden verreden mogen worden, werd deze dag omgezet naar een trainingsdag onder de naam IDC Masterclass.

Na drie dagen op het Drentse circuit te hebben gereden in voorbereiding op de start van het Dutch Superbike seizoen, maakte Van der Valk tijdens de masterclass de eerste meters van het seizoen 2021 op het TT Circuit Assen. Ondanks de koude omstandigheden kon hij weer ritme opdoen en waardevolle informatie verzamelen voor de afstelling van de Kawasaki ZX-10R motor. Tijdens de eerste sessie wist Van der Valk opvallend snel op tempo te komen, zeker omdat hij dit jaar nog geen meter had gereden. Gedurende de winter zijn er de nodige aanpassingen doorgevoerd aan zijn motor. Deze aanpassingen pakten grotendeels positief uit en het team verzamelde bruikbare informatie, waar verder aan gewerkt kan worden voor de eerste Dutch Superbike race die voor vandaag zaterdag 8 mei op het programma zou staan. Uiteindelijk was het een korte, maar waardevolle trainingsdag voor het Druijff Racing Kawasaki team.

Vasco van der Valk: ‘Het was lekker om na zo’n lange periode weer op de motor te zitten. Het was zeker even wennen, maar ik heb een goed gevoel kunnen opbouwen. Het was ook leuk om het team weer te zien en dat we weer aan de slag kunnen. We liepen nog wel tegen een paar probleempjes van vorig jaar aan die we nog moeten zien op te lossen. Al met al was het ondanks de koude weersomstandigheden een goede testdag waar we verder op kunnen bouwen.’

 

Team

Van der Valk is een van de vaste coureurs van Druijff Racing Kawasaki in het seizoen 2021. Hij rijdt op een Kawasaki ZX-10R in de Dutch Superbike klasse van het International Dutch Championship, de nieuwe naam van de OW Cup.

Vasco maakte vorig jaar als debutant in deze klasse een sterke indruk. De 21-jarige coureur scoorde twee podiumplaatsen en eindigde als vierde in de eindstand. Het doel van de jonge rijder uit Amersfoort is om dit jaar constant te gaan strijden voor de podiumplaatsen en een zo hoog mogelijke klassering in het Nederlands kampioenschap.

Vasco van der Valk: ‘Ik ben erg blij om de samenwerking met Druijff Racing Kawasaki voort te zetten. Na een succesvol debuutjaar in de Superbike klasse heb ik goede verwachtingen voor het komende seizoen. Als we de stijgende lijn kunnen doortrekken, dan kunnen we constant meevechten voor het podium en de rondetijden aanscherpen.’ Team manager Erwin Druijff: ‘Vasco liet vorig seizoen al zien met de Superbike top mee te kunnen. We hopen daarom met de kennis en ervaring van het afgelopen seizoen voor het kampioenschap te kunnen gaan. De competitie is sterk, maar we gaan er voor.’