IJCU Dolphin in play-offs

IJshockey Robert Jan van der Horst

IJCU Dolphin, het eerste team van IJshockey Club Utrecht Dragons, treedt zondag 11 maart als kampioen van de 3e Divisie Poule A aan in de kampioensplay-offs tegen Warriors Leeuwarden, de nummer twee van de 3e Divisie Poule B. Deze halve finale wordt in de ijshal van De Vechstebanen gespeeld en begint om 18.45 uur, toegang is gratis.

De formatie van coach Ruud Molenaar heeft het thuisvoordeel vanwege de hogere klassering. De winnaar van deze wedstrijd plaatst zich voor de eindstrijd.

De andere halve eindstrijd wordt vrijdagavond 9 maart  gespeeld tussen Thor Amsterdam (kampioen Poule B) en Midnight Players Tilburg (nummer twee van Poule A). ‘Ik denk dat ik wel even ga kijken’, aldus IJCU Dolphin-trainer/coach Ruud Molenaar. Het hangt vervolgens van de score af welke club het thuisvoordeel heeft in de finale die vermoedelijk op zondag 25 maart wordt gespeeld.

Overigens komt het dit seizoen niet meer van de eerste Utrechtse ijshockeyderby, omdat IJCU Dolphin stadgenoot Utrecht OG’s in Poule B op de vierde plaats eindigde en zeven punten tekort kwam om de play-offs te bereiken.

Er zijn voor IJCU geen financiële of organisatorische obstakels om als kampioen te promoveren naar de Tweede Divisie, volgens voorzitter Marco van Doorn. ‘Niet zover ik weet. Bovendien, bij het ijshockey is al sinds een aantal jaar de kampioen verplicht om te promoveren. En het team doet er ook alles aan om dat te bewerkstelligen, voor zover ik kan zien. Met die motivatie zit het dus wel goed.’

Niet alleen het eerste team gaat het voor de wind, ook ‘aan de onderkant’ van IJCU Dragons zijn er weer tekenen van leven. De ledenwerfactie van Hans Roelofsen middels een roadshow, waarover deze krant op 2 maart (op de site en in de papieren krant van 28 februari) berichtte, begint z’n vruchten af te werpen. ‘De belangstelling voor de schaatsklas neemt toe’, aldus Van Doorn. ‘Vooral bij de Onder 8 zien we meer kinderen. Het is zo’n succes dat we besloten hebben ook in de zomer door te gaan met deze leeftijdsgroep; deze schaatsklas wordt wekelijks op maandag gehouden. Hopelijk kunnen we dan een compleet U8-team inschrijven voor de competitie.’

Aanmelden of informatie: secretariaat@ijcudragons.nl of jeugdcoordinator@ijcu.nl