IJCU Dragons (11-0) met overmacht naar finale om ijshockey titelstrijd eerste divisie

IJshockey Robert Jan van der Horst

Met groot vertoon van macht heeft IJCU Dragons de finale bereikt om het kampioenschap van de eerste divisie. Nadat vrijdagavond al met 6-2 werd gewonnen in het ijspaleis SilverDome, veegden de Utrechtse ijshockeyers zondagmiddag op het ijs van De Vechtsebanen de vloer aan met Zoetermeer 2: 11-0.

‘De eerste periode was het, eerlijk gezegd, nog niet best’, aldus coach Stefan Collard. ‘Daar hebben we vervolgens in de dweilpauze in de kleedkamer een hartig woordje over gesproeken.’ In het tweede part was er vervolgens geen houden meer aan en liep IJCU Dragons uit naar 9-0. De derde periode was voor de statistieken. Man of the match werd Justus Bos.

IJCU Dragons neemt het in de finale op tegen Nijmegen, de nummer twee van de reguliere competitie die de Utrechters als lijstaanvoerder afsloten. De ploeg uit de Gelderse hoofdstad had een bye omdat Geleen 2 zich terugtrok uit deze play-offs. De titelstrijd tussen IJCU Dragons en Nijmegen wordt beslecht in een best-of-five-serie; het team dat als eerste drie duels wint mag zich tot kampioen laten kronen.

De ploegen starten de reeks met een thuiswedstrijd voor IJCU Dragons op zaterdagavond 19 maart op De Vechtsebanen (aanvang 20.30 uur). Vrijdagavond 25 maart is het Nijmegen – IJCU Dragons, zaterdagavond 26 maart zijn de Dragons weer gastheer. IJCU heeft in deze serie het thuisvoordeel omdat het in de competitie boven Nijmegen eindigde.