IJCU Dragons komt dit weekeinde niet in actie

IJshockey Robert Jan van der Horst

De wedstrijd IJCU Dragons – Groningen van zaterdagavond 3 oktober gaat niet door. Ook alle andere ijshockeyduels in de eerste divisie Noord en Zuid zijn afgelast. Dat heeft alles te maken met het schrappen van de Bene League, de grensoverschrijdende competitie met Belgische ploegen in de sterkste gezamenlijk samengestelde afdeling van beide landen: België en Nederland. Die beslissing vloeit voort over de onzekere maatschappelijke ontwikkelingen rond het corona-virus.

De clubs die met een team zowel in de Bene League als in de Eerste Divisie uitkomen, krijgen tot en met woensdag 7 oktober de tijd om een longlist samen te stellen met daarop de spelers die dit seizoen beschikbaar zijn. ‘Na woensdag is het niet meer mogelijk om van club te veranderen’, aldus IJCU Dragons-coach Stefan Collard. ‘Natuurlijk is het jammer dat we vanavond niet kunnen spelen, maar er zit niets anders op dan de ontwikkelingen af te wachten.’

IJCU Dragons blijft echter dit weekeinde niet achter de geraniums zitten. Collard en zijn selectie nemen het zondag 4 oktober op tegen het Eerste divisie-team van Den Haag, deze oefencampagne in aanloop naar het seizoen al eerder sparring-partner. De wedstrijd in de Hofstad begint om 17.00 uur.