IJCU Dragons roert zich op transfermarkt

IJshockey Robert Jan van der Horst

IJCU Dragons heeft zich aardig geroerd op de ‘transfermarkt’. Bijna twee maanden voor de start van het seizoen versterkten de Utrechtse ijshockeyers zich de afgelopen weken met maar liefst vier nieuwe krachten. Terug op De Vechtsebanen is de Amsterdamse tweeling Justin en Joël van Baarsen. Zij speelden in de allerjongste jeugd als eens voor de Dragons en komen nu over van Nijmegen; Justin van het Beneliga-team, Joël van de tweede selectie.

Alexei Hamming en Hayley de Jong komen beiden van de tweede selectie van Zoetermeer. Eerder was al bekend dat Liam Last – vorig seizoen gestopt wegens studie – weer beschikbaar is voor coach Stefan Collard, terwijl Mike Collard heeft afgezien van verdere stages in Amerika en komend seizoen voor IJCU Dragons beschikbaar is,

Trainer/coach Stefan Collard betreurt het vertrek van Kolton Dunwoody. Vanwege werkzaamheden kan de aanvaller te weinig tijd vrijmaken voor het eerste team dat komend seizoen uitkomt in de eerste divisie noord. ‘Jammer voor ons, maar begrijpelijk dat Kolton de voorkeur geeft aan zijn maatschappelijke carrière. Hij gaat wel bij de Dolphins – het tweede team van IJCU – spelen en is mogelijk op afroep beschikbaar.’

 

Opgeschaald

Ook de technische staf werd verder opgeschaald. Naast cameraman Johan Els is voor de analyse Jeroen Kampers beschikbaar. ‘Dat scheelt me veel tijd’, haalt Collard opgelucht adem. Sinds komend seizoen zijn clubs overigens in de hoogste divisies verplicht hun wedstrijden op beeld vast te leggen, zodat deze bij eventuele strafzaken kunnen worden opgevraagd.

Deze maatregel vloeit weer voort uit de ruim tachtig speelregelwijzigingen die door de Internationale IJshockeybond (IIHF) met ingang van seizoen 2021/2022 worden ingevoerd. Met deze maatregel zijn wereldwijd in alle landen dezelfde regels van kracht. ‘Ze zijn vooral bedoeld om het spel nog sneller en uniformer te maken’, weet Collard. De bewegingen van de goalies daarentegen worden door de wijzigingen iets beperkt. Wie tijd en zin heeft kan terecht op https://www.ijshockeynederland.nl/bondsnieuws/nieuw-spelregelboek-iihf-2021-2022.

 

Trainingsweek

Op zaterdag 28 augustus wordt de zwaarste trainingsweek van de voorbereiding van IJCU Dragons – die op 1 april is gestart – afgesloten met een vriendschappelijke wedstrijden tegen Geleen 2, aanvang 19.15 uur in thuishal van De Vechtsebanen in Overvecht. Toegang 3,50 euro via Ticketpoint in de voorverkoop, aan de kassa bedraagt de entree 4 euro. Via Ticketpoint.nl kunnen inmiddels ook seizoenkaarten worden aangeschaft. De overige vriendschappelijke duels in de voorbereiding worden gespeeld tegen Den Haag 2 (4/9, duel wordt afgewerkt in Dordrecht en 11/9, thuis) en Dordrecht (18/9, uit).

Het is overigens nog onzeker of de competitie voor IJCU Dragons op 24 september – zoals wij eerder meldden – kan worden gestart. Mogelijk zal dat pas in het weekeinde van 8 oktober zijn. Door het wegvallen van Heerenveen 2 zal de eerste divisie noord, met daarin IJCU Dragons, uit zes teams bestaan en niet uit zeven.