IJCU Dragons sluit voorbereiding af met oefenzege bij Dordrecht: 8-5

IJshockey Robert Jan van der Horst

IJCU Dragons lijkt klaar voor de competitie. De Utrechtse ijshockeyers sloten zaterdagavond 26 september de oefencampagne af met een 8-5 oefenzege bij Dordrecht. ‘We liggen op ramkoers’, aldus coach Stefan Collard. Maar dat ging niet zonder slag of stoot. ‘We startten slecht, daar moet ik eerlijk over zijn. En maakten veel fouten.’ Waarop Collard één en ander omzette in de tweede periode. Dat wierp gaandeweg zijn vruchten af, waarna het derde part overtuigend werd gewonnen (periodestanden 1-1, 3-4 en 1-3).

Al met al een goed generale voor de competitiestart in de eerste divisie noord, zaterdagavond 3 oktober (aanvang 20.15 uur) op De Vechstebanen tegen Groningen. Collard: ‘Zo’n overwinning geeft vertrouwen en dat neem je mee naar de eerste competitie wedstrijd. Deze week nog twee keer trainen en dan zijn we er helemaal klaar voor.’

Collard mist tegen Groningen Kale Jewel (inmiddels geopereerd aan een hernia), de geschorste Teun Landzaat (vijf duels, meegenomen van vorig seizoen). Ook Timo Verheul is er wegens een blessure niet bij.

De treffers tegen Dordrecht, dat uitkomt in de eerste divisie zuid, kwamen zaterdagavond van Vince van de Kraak (assist Tim Schaasberg), Tim Schaasberg (2 goals, eenmaal met assist Andrew Trapman), Mike Collard (2, eenmaal met assist Vince van de Kraak), Justus Bos (2, eenmaal assist Pieter Kronenburg) en Indy Bontan (assist Nigel Zwiers en Boris Sevo).

IJCU Dragons komt uit in eerste divisie noord. Daarin zijn Groningen, Leeuwarden, Amsterdam Tigers, Den Haag 2, Heerenveen 2 en Zoetermeer de tegenstander. De ploegen spelen in de eerste ronde eenmaal tegen elkaar. Vervolgens gaan de vier eerst geklasseerde teams van de eerste divisie noord en zuid door naar de eredivisie. Daarin wordt een hele competitie gespeeld.

De thuiswedstrijden van IJCU Dragons kunnen door 500 toeschouwers (het maximum aantal toegestane aanwezigen vanwege de maatregelen rond het corona-virus) bezocht worden. Tickets en (VIP) seizoenkaarten zijn te koop via Ticketpoint, reserveren is gewenst.