IJCU Dragons treft Yeti’s in tussenronde

IJshockey Redactie

IJCU Dragons neemt het zaterdag 8 februari om 20.15 uur op het eigen ijs van De Vechtsebanen in de tussenronde van de play-offs op tegen Yeti’s Breda. De Utrechtse ijshockeyers eindigden in de reguliere competitie als zesde in de eerste divisie poule B. Yeti’s werd derde in Poule A.

De teams spelen in de kruiswedstrijden een ‘best of two’. Zondag 9 februari is de return (aanvang 20.00 uur) in Tilburg. De Brabantse stad is overigens geen onbekend terrein voor Yeti’s Breda dat een behoorlijke kern spelers heeft die een verleden heeft bij ijshockeygrootmacht Tilburg.

Dat ervoeren de Dragons-hoofdcoaches Martijn en Wouter Leenen onlangs nog aan den lijve. Op 25 januari werd in Utrecht met 7-2 verloren van de Bredase formatie. ‘Maar dat was niet helemaal een afspiegeling van de krachtsverhouding’, aldus Wouter Leenen. Vervelender is de schorsingen die IJCU Dragons overhield aan die wedstrijd. Daardoor mist de ploeg zaterdag nog Dylan Collard en Kolton Dunwoody. Beiden zijn zondag in de return weer wel speelgerechtigd.

De resultaten van de laatste weken, de schorsingen en de absentie deze week op de trainingen van Nicky Collard, ofwel Nicky Tjin-A-Ton, – zij is op trainingskamp met de nationale vrouwenselectie – maken de voorbereidingen op het treffen met Yenti’s Breda ‘niet optimaal’, weet Leenen. Hij acht IJCU Dragons ondanks alle ervaringen en ontwikkelingen van de laatste weken desondanks niet kansloos. ‘Het is wat we er zelf van maken. Het ervaringsniveau van beide teams ligt natuurlijk ver uit elkaar. Wij kunnen en moeten daar heel hard werken tegenoverstellen.’

 

Coaching

Wat de coaching-staff betreft, treedt IJCU Dragons na een behoorlijk aantal weken weer volledig aan. Wouter Leenen: ‘Martijn heeft medio november op de training een puck tegen zijn hoofd gehad en liep daardoor een hersenschudding op. Gelukkig zat hij zaterdag tegen Heerenveen weer op de tribune. En vanochtend, maandagochtend 3 februari, heb ik gehoord dat hij bij de tussenronde van play-offs weer in de bench kan staan.’

De broers Leenen wisten zich gedurende het seizoen overigens gesteund door een technische commissie die onder meer bestaat uit ijshockeycoryfee Tonny Collard en de (eveneens) oud-spelers Stephan Collard en Dave Wilkes. Wouter Leenen: ‘We hebben dankbaar gebruik kunnen maken van hun kennis en tijdens de afwezigheid van Martijn heeft Tonny zelfs een paar keer in de bench gestaan.’

 

Play-offs

De komende tussenronde gaat over twee wedstrijden. Mochten beide teams een duel winnen, ongeacht de uitslag van die ontmoetingen, dan volgt zondag een verlenging van tien minuten volgens het golden goal-principe. De ploeg die het eerst scoort in de extra tijd is winnaar.

Mocht de Utrechtse formatie de tussenronde overleven dan plaatst het zich voor de kwartfinale. Die wordt gespeeld volgens een best-of-three in de weekenden van 14, 15 en 16 februari en 21, 22 en 23 februari.

Verliest IJCU Dragons komend weekeinde de tussenronde dan neemt de selectie deel aan de nacompetitie. Daarvoor hebben zich inmiddels elf clubs ingeschreven. In die nacompetitie spelen de clubs eenmaal tegen elkaar.