IJCU maakt favorietenrol waar bij Zoetermeer 2: 2-6

IJshockey Robert Jan van der Horst

IJCU Dragons heeft zich een prima uitgangspositie verworven in de halve finale van de titelstrijd in de eerste divisie. De Utrechtse ijshockeyers bleven vrijdagavond 11 maart Zoetermeer 2 in Zuid-Holland met 6-2 de baas. Via de periodestanden 1-3, 1-1 en 0-2 kwam de zege tot stand. Opvallend was dat de eerste vier doelpunten van de wedstrijd vielen in een onder -of boventalsituatie. Zondag 13 maart om 16.30 uur is het tweede duel op het eigen ijs van De Vechtsebanen in Overvecht.

De ploeg van coach Stefan Collard opende de score in de vierde minuut met een man minder (short handed goal) op het ijs. Op aangeven van Justus Bos zorgde Peter Kronenburg voor de 0-1. Amper 120 tellen later was het 0-2 toen de Utrechtse formatie met een man meer op het ijs stond (powerplay). Justin van Baarsen en David Church stelden Indy Bontan in staat de score te verdubbelen: 0-2. Nadat Zoetermeer 2 met een man meer voor de aansluitingstreffer had gezorgd (1-2), was het Van Baarsen die een halve minuut voor de eerste dweilpauze ( 1-3, assists Kale Jewel en Bontan) voor wat lucht zorgde.

Na goed vier minuten in de tweede periode betekende de treffer van Church de vroegtijdige beslissing; de 1-4 kwam mede tot stand door voorbereidend werk van Bart Engel. Het was de eerste treffer van de avond met beide ploegen compleet op het ijs. Opnieuw kwamen de gastheren dichterbij (2-4), maar echt in de problemen kwam IJCU Dragons vervolgens niet meer. Ver in het laatste part zorgde Van Baarsen voor de 2-5 en Vince van de Kraak (assist Bos en Nigel Zwiers) voor de 2-6-eindstand. Vermeldenswaard was verder het sterke optreden van doelvrouw Elaine Wilkes. Het Utrechtse talent Teun Landzaat werd door de spelers van IJCU Dragons tot man-of-the-match verkozen.

Mocht IJCU Dragons zondag ook het tweede duel met Zoetermeer 2 in winst omzetten, dan plaatst het zich voor de finale van de titelstrijd. Mocht dat niet lukken dan volgt een derde en beslissende  ontmoeting op zaterdag 19 maart, aanvang 20.30 uur, in Utrecht. Het is overigens nog niet bekend wanneer Nijmegen en Geleen 2 tegen elkaar in actie komen voor hun halve eindstrijd.

IJCU Dragons – Zoetermeer 2 begint zondag om 16.30 uur op De Vechtsebanen in Utrecht. Kaarten in de voorverkoop bij Ticketpoint of op de wedstrijddag aan de kassa.