IJshockey competitie maakt mid januari 2021 doorstart

IJshockey Redactie

IJshockey Nederland heeft de competitieopzet van de eerste divisie en de eredivisie aangepast in de hoop op een herstart van het ijshockey vanaf 15 januari. Dit werkt toe naar een ontknoping in het eerste weekeinde van april met een finaleweekend. Dat heeft de ijshockeybond onlangs aan de clubs laten weten. De Utrechters van IJCU zullen dan zullen dan verder kunnen spelen in de afdeling Noord van de eerste divisie.

De bond plaatst de kanttekening dat de nieuwe planning door de actualiteit en nieuwe beperkingen kan worden ingehaald.

Vooralsnog hoopt het crisisteam van IJshockey Nederland dat clubs in de derde week van december weer volwaardig kunnen spelen, waarna in het weekeinde van 15/16 en 17 januari de competitie kan worden hervat. Gehoopt wordt dat eind januari 2021 kantines weer open mogen en dat vanaf de tweede week van februari publiek weer naar wedstrijden mag komen.

 

Nieuwe opzet

Vanwege het uitvallen van een aantal speelweekeinden is het wel nodig de competitieopzet aan te passen. De splitsing Noord en Zuid blijft in stand. Met zeven teams in elke divisie betekent dit 12 wedstrijden (enkele competitie). Na het laatste competitieweekend (19, 20 en 21 maart 2021) beginnen de play-offs. In het weekeinde van 27 en 28 maart worden vier kwartfinales gespeeld op een locatie met twee wedstrijden op zaterdag en twee op zondag. In het weekend van 3 en 4 april volgt dan het finaleweekeinde met op zaterdag de twee halve finales en de finale op 4 april. De locaties voor zowel het kwartfinaleweekend als het finaleweekend moeten nog bepaald worden.