IJshockeyderby in de maak?

IJshockey Redactie Utrechtse Sportkrant

Het ijshockeyseizoen begint voor de ijshockeyers van de OG’s op zondag 8 oktober om 18.45 uur. Dan komt Luttikhuis Enschede Lyons naar De Vechtsebanen. De OG’s komen uit in de Derde Divisie Poule B. De overige teams in deze afdeling zijn: IJCCL Warriors Leeuwarden, Leiden Lyons, Thor Amsterdam, Zoetermeer Panter Storks, GIJS Groningen 3 en Hijs Hokij The Old Flames Den Haag.

IJCU Dolphins – het eerste team van IJCU Dragons – is ingedeeld in de Derde Divisie Poule A. Daarin speelt het op zondag 15 oktober om 21.00 uur bij Leiden Islanders. De dolphins zijn verder ingedeeld bij Midnight Players Tilburg, Black Sheep Dordrecht, Nijmegen Gladiators, Eindhoven Kemphanen 4, Dutch Dukes en IJ.V. Vikings Eindhoven.

Ondanks de indeling in verschillende poules behoort een Utrechtse ijshockeyderby zeker tot de mogelijkheden, maar dat zou niet eerder kunnen dan in de play-offs.

De Derde Divisie is overigens het vierde ijshockeyniveau in Nederland, na de Bene League, met deelname van Belgische clubs, de Eerste en de Tweede Divisie. Grote successen kende het Utrechtse ijshockey in 1991 en 1992 toen het landskampioen werd onder de bezielende leiding van voorzitter Ron Galiart. In 2008 kende de club nog een korte opleving met het kampioenschap in de Eerste Divisie, maar door gebrek aan financiële middelen tuimelden de Dragons – zoals het eerste team toen heette – na een seizoen weer terug naar de Eerste Divisie.

Het tweede team van de OG’s – de voormalige Padres – komt uit in de Vierde Divisie, de ‘reserves’ van IJCU Dragons komen onder de naam IJCU Zwarte Draken uit in de Vijfde Divisie.