IJshockeyers IJCU Dolphin grijpen naast promotie Tweede Divisie

IJshockey Robert Jan van der Horst

IJCU Dolphin is er vrijdagavond 16 maart niet in geslaagd promotie af te dwingen naar de Tweede Divisie. De Utrechtse ijshockeyers verloren in Amsterdam de finalewedstrijd tegen Thor met 7-6 (periodestanden 3-2, 2-2 en 2-2).

De Dolphins, het vlaggenschip van IJCU Dragons, begon goed aan het treffen tussen de kampioenen van de Derde Divisie Poule A (IJCU) en Thor (kampioen Derde Divisie Poule B). Na goed een kwartier spelen had Kees Slagmolen al voor een 2-0-voorsprong gezorgd. Maar de laatste drie minuten voor de eerste dweilpauze werden de Dolphins fataal. ‘We maakten kleine foutjes die onfortuinlijk genoeg direct werden afgestraft’, aldus speler/trainer Ruud Molenaar.

De verliezen die IJCU Dolphin, dat in de halve finale Warriors Leeuwarden had geklopt, leed in de bench van coach Hans Bach waren echter nog groter. ‘We verloren in die eerste periode ook nog eens vier spelers door blessures: Jordi Elsing, Roy Verbeek, Ben Beintema en Thierry Duijst’, aldus de 55-jarige routinier.

De Dolphins hadden in de resterende twee parten nog maar de beschikking over twee volledige lijnen en konden daardoor telkens nét niet aanhaken bij thuisploeg Thor.  Molenaar: ‘Het was razend spannend, maar wij verloren vooral van hun uitstekende goalie Marcel Lutovsky.’

Molenaar zorgde met zijn enige treffer van de avond, waardoor de 7-6-eindstand op het elektronische scorebord van de Jaap Edenhal kwam, voor het slotakkoord van deze ijshockeyontknoping. ‘Maar dat was niet mijn laatste puck in wedstrijdverband. Ik ga ook volgend seizoen door; verreweg het grootste deel van de ploeg ook. Ik ga op korte termijn inventariseren en dan gaan we weer naar komend seizoen toeleven. Het is een prachtig jaar geweest. We zijn kampioen geworden van Poule A en dat was al een mooie prestatie. Alleen jammer dat het geen vervolg heeft gekregen met een promotie.’