IJshockeyseizoen gaat voor IJCU beslissende fase in

IJshockey Robert Jan van der Horst

IJCU Dragons begint vrijdagavond 11 maart (20.45 uur) aan de ontknoping van het seizoen. De Utrechtse ijshockeyers treffen in de halve finales van play-offs Zoetermeer 2 in het Silverdome; zondag 13 maart is het tweede duel van deze best-of-three-serie in de eerste divisie op het eigen ijs van De Vechtsebanen. Aanvang 16.30 uur.

De selectie van coach Stefan Collard heeft, vanwege de betere klassering in de eerste divisie, het thuisvoordeel. Dat betekent dat een eventuele derde, beslissende wedstrijd in Utrecht wordt gespeeld. De datum: zaterdag 19 maart, 20.30 uur.

Of het tot een derde krachtmeting komt tussen IJCU Dragons en Zoetermeer 2, is maar de vraag. De Utrechtse club is favoriet, op basis van de eerdere onderlinge resultaten tenminste. ‘Maar dat zegt me niet zoveel’, aldus Collard. ‘Ik heb wel gekkere dingen meegemaakt. De play-offs is een competitie op zich. Het is do or die. De, maximaal drie, duels beslissen of het seizoen is afgelopen of dat je doorgaat naar de finale.’

IJCU Dragons, dat in het tweede deel van de eerste divisie ongeslagen bleef, begint aan de halve finale zonder Tim Schaarsberg (geblesseerd) en Jason Boereboom (vakantie), terwijl de inzet van Alexei Hamming (terug van een handblessure) nog onzeker is.

De andere halve finale om het kampioenschap van de eerste divisie gaat tussen Nijmegen en Geleen 2, waarbij Nijmegen het thuisvoordeel heeft. De data voor die duels zijn nog niet bekend. De twee winnaars van de halve eindstrijd spelen in de finale om de titel. Ook daarin zou IJCU Dragons het thuisvoordeel hebben.