IJshockeyseizoen Tobie Collard begint pas op 1 december

IJshockey Redactie

De Nederlandse Beneliga-clubs hebben hun seizoenstart met enkele maanden uitgesteld. Voor de ploegen zorgen de beperkingen op het toelaten van publiek vanwege de 1,5-metersamenleving voor te veel financiële onzekerheden. De grensoverschrijdende competitie, waarin Nijmegen Devils met Maarssense ijshockeyer Tobie Collard uitkomt, begint daardoor op zijn vroegst op 1 december. Utrechtse ijshockeyclub Dragons komen uit in de eerste divisie, welke waarschijnlijk wel volgens planning kan beginnen.

De Beneliga-clubs zien op dit moment geen mogelijkheden om op een verantwoorde wijze aan het seizoen te beginnen en hebben meer tijd nodig. Voor de Belgische deelnemers geldt dat zij in principe in oktober wel aan het seizoen beginnen, waarschijnlijk beginnen zij met de bekercompetitie.

De bond laat weten dat de Nederlandse clubs nu enkele weken de tijd nemen om de ontstane situatie nader te bekijken. Medio september moet dan definitief duidelijk worden of het inderdaad mogelijk is om op verantwoorde wijze op 1 december te gaan spelen.

De Nederlandse clubs zijn niet de enige die kiezen voor een latere start van het seizoen. In Duitsland hebben zowel de DEL als de DEL2 al voor uitstel gekozen. Ook in onder meer Zwitserland en Groot-Brittannië is sprake van uitstel met enkele weken of maanden. In Noord-Amerika speelt de NHL zijn seizoen af zonder publiek op twee afgesloten locaties. Lagere profcompetities hebben er ook voor gekozen voorlopig niet te beginnen.