In 2020 geen topdivisie (en lager) volleybalwedstrijden meer

Volleybal Redactie

Onder de huidige omstandigheden acht de Nevobo het niet realistisch dat de competities voor topdivisie en lager nog in december kunnen worden hervat. Dit heeft het bondsbestuur doen besluiten dit kalenderjaar geen competitiewedstrijden meer te plannen. In de topdivisie komen lokale clubs VV Utrecht DS1 en de mannenteams van VCV, Protos en Keistad uit. Over de eredivisie, met het Houtense Taurus H1, is nog geen besluit genomen.

Dit is mede afhankelijk van de gesprekken die met het Ministerie van VWS worden gevoerd. Wel zal in overleg met de verenigingen worden gekeken naar de mogelijke scenario’s voor het verdere verloop. De bond spreekt hierin de wens uit om in december, of zoveel eerder als mogelijk, weer ‘gewoon’ te willen trainen en per januari weer te willen starten met de competities. Vanzelfsprekend uitsluitend indien de ontwikkelingen van de besmettingen en de druk op de gezondheidszorg dat toelaten.

Ook het NK Indoor Beachvolleybal (oorspronkelijk eind december / begin januari) en de Beachvolleybal Wintercompetitie zullen worden uitgesteld. Voor dit toernooi / deze toernooireeks wordt, voor zover mogelijk, een ander moment op de kalender gezocht.