Incident met gevolgen

Voetbal Sietse Felix

Eind september meldden regionale media dat een boze vader de coach van zijn zoon, voetballer bij Zwaluwen Utrecht 1911, ‘knock-out’ had geslagen. De man zou ontevreden zijn geweest over het wisselbeleid van de coach.

Enkele dagen later, toen gebleken was dat de coach wel een paar rake klappen had gekregen maar helemaal niet knock-out was gegaan, relativeerden de media hun eerdere berichten als volgt:  ‘Een boze vader heeft zaterdagochtend tijdens een jeugdwedstrijd tussen Zwaluwen Utrecht en DESTO de coach van zijn zoon op zijn achterhoofd en kaak geslagen’.

Het kwaad was echter al geschied en een ‘affaire’ was geboren. Reden om Ton Wesseling, algemeen voorzitter voetbal van de vereniging, eens te vragen naar de werkelijke toedracht en de gevolgen van de berichtgeving voor zijn vereniging. Wesseling: ‘De media hebben daar echt wel een misser gemaakt. Nadat ze van ons hadden gehoord dat de coach een paar klappen had gekregen, stond er ineens in een kop boven het artikel dat hij ‘knock-out’ was geslagen, en dat klopte gewoon niet.’

Er stond ook dat de coach buitenwesten was geweest, dat er sprake was van ‘zware mishandeling’ en dat Zwaluwen Utrecht 1911 geen aangifte had gedaan. ‘Het is natuurlijk heel erg wat er is gebeurd, maar die overdrijving van de feiten heeft ons veel negatieve lading en aandacht opgeleverd. We hebben besloten via andere media de feiten te presenteren, hetgeen daar goed werd opgepakt, en aan de verdere berichtgeving geen aandacht te besteden. Daardoor kregen we de tijd en de rust om onze leden via e-mail te informeren over de ware toedracht van het incident en ze te informeren over onze aanpak ervan.’

We hebben aanvankelijk wel overwogen om direct na het incident…

 

Bent u geïnteresseerd om dit hele artikel te lezen? Neem een jaarabonnement, halfjaarabonnement of proefabonnement op de Utrechtse Sportkrant en krijg dit artikel binnen enkele uren in uw mailbox.
Vervolgens wordt de Utrechtse Sportkrant elke vrijdag bij u thuisbezorgd en blijft u op de hoogte van lokaal sportnieuws.