Inline skaterhockeytoernooi

Inline hockey Utrechtse sportverenigingen

Het inline skaterhockey ligt op een laag pitje in Nederland. International Timo van Os, al vanaf zijn vierde jaar in de ban van deze uit het ijshockey voortgekomen sport, wil daar verandering in brengen. Komend paasweekeinde is er dan ook een internationaal toernooi in Utrecht. Het evenement neemt twee dagen in beslag en belooft veel spektakel.

Van Os werd als hele kleine jongen lid van de Culemborgse vereniging Roadrunners. Destijds werd er zelfs nog op schoenen gehockeyd, later werd de sport beoefend op rolschaatsen. Toen Timo ongeveer 12 jaar was, werd de skeeler geïntroduceerd. Van Os ontwikkelde zich tot een professionele inline skaterhockeyer en heeft 4 keer op het EK mogen spelen voor het Nederlands team.

In 2016 riep hij een groep ‘oud’ spelers bij elkaar om een nieuw team te vormen.

Spelers vanuit Culemborg, Heerenveen, Den Haag, Rotterdam en met name Utrecht hebben zich verenigd in dit team.

Onder de noemer van Utrecht Disaster is begonnen met het spelen van competitiewedstrijden en is er zelfs deelgenomen aan een internationaal toernooi in Spaichingen, Duitsland.

Dit toernooi was zo goed georganiseerd dat Van Os en zijn partner Denise Ploeg op het idee kwamen er zelf ook weer een te organiseren. Zij legden dit plan neer bij Ramon Rhijnen, die in 2011 het Europeese kampioenschap U19 voor de ISHN organiseerde. Dit drietal vormt de organisatie van het Distaster Cup toernooi, zaterdag en zondag in het sportcomplex aan de Manitobadreef 8 in Utrecht.

Zie voor meer informatie onze evenementen-pagina of de site van de Utrecht Disaster.