Internationaal hockey bij Kampong

Hockey Redactie

De Internationale Hockey Federatie (FIH) heeft het speelschema van de FIH Pro League 2020 gepubliceerd. De Nederlandse nationale mannen- en vrouwenhockeyteams spelen hun thuiswedstrijden komend jaar op vier verschillende locaties, waaronder bij Kampong aan de Laan van Maarschalkerweerd in Utrecht.

Kampong is gastheer van vier wedstrijden, te spelen op 28 en 29 april 2020:

Dinsdag 28 april 2020
Vrouwen 17.30 uur Nederland – Groot-Brittannië
Mannen 20.00 uur Nederland – Groot-Brittannië

Woensdag 29 april 2020
Vrouwen 17.30 uur Nederland – Groot-Brittannië
Mannen 20.00 uur Nederland – Groot-Brittannië

 

De overige drie Nederlandse locaties zijn HC Rotterdam, HC ’s-Hertogenbosch en het Wagener Stadion in Amstelveen. De FIH besloot eerder om in 2020 vast te houden aan het principe van uit- en thuiswedstrijden, maar deze wel te spreiden over twee aaneensluitende seizoenen: team A speelt twee thuiswedstrijden tegen team B, waarna team B in 2021 twee wedstrijden gastheer is voor team A. De beide Nederlandse teams spelen op deze manier elk jaar allebei acht thuiswedstrijden.

Zowel de Nederlandse vrouwen als de mannen komen in 2020 tweemaal uit tegen Nieuw Zeeland, Australië, Groot Brittannië en Duitsland. Winnaar van de League is het team dat na zestien wedstrijden de meeste punten heeft. Komend jaar wordt in verband met de Olympische Spelen geen Grand Final gespeeld.

Kaarten en parkeerkaarten voor alle wedstrijden in Nederland zijn te koop via fihproleague.nl/tickets.
Kaarten voor kinderen tot en met 14 jaar zijn beschikbaar vanaf € 9,00 per kaartje
Kaarten voor volwassenen kosten minimaal € 14,00 per kaartje.

Kijk op de website van de FIH voor het hele speelschema.