Internationale handbalcompetitie van de baan

Handbal Redactie

Vanwege de gezondheidscrisis en verschillen in COVID-19 maatregelen per land hebben de Nederlandse en Belgische handbalfederaties en de BENE-League organisatie besloten af te zien van een herstart van het seizoen 2020/2021. De daarvoor in de plaats gekomen HandbalNL League wordt wel hervat. Topteam uit de provincie Utrecht, Handbal Houten, maakt geen deel uit van de nationale league, een gevolg van hun besluit in april 2020 de licentie voor de grensoverschrijdende competitie BENE-League terug te geven.

De strijd om het landskampioenschap wordt nu uitgevochten door JD Techniek/Hurry Up, KEMBIT-LIONS, KRAS/Volendam, Green Park/Handbal Aalsmeer, Herpertz/ Bevo HC en HV Quintus. Deze laatste is als zesde ploeg toegelaten tot de HandbalNL League en speelt mee buiten mededinging. De competitie tussen deze clubs wordt vanaf het weekend van 6/7 maart hervat, nadat deze na vijf speelronden werd stil gelegd. De opzet voor de competitie is aangepast. Er wordt in totaal anderhalve competitie gespeeld: alle teams spelen drie keer tegen elkaar, wat inhoudt dat er nu nog tien speelrondes op het programma staan. De twee beste ploegen gaan in de ‘Best of Three’ uitmaken wie de schaal omhoog mag houden.

De BENE-League organisatie zal eind maart nog wel onderzoeken of een alternatieve BENE-League activiteit te realiseren is.

Handbal Houten zal dit seizoen niet meer in actie kunnen komen, nadat de handbalbond eind januari bekend maakte dat alle competities, inclusief de eredivisiecompetities, dit seizoen in de huidige vorm niet meer hervat zullen worden. Freek Gielen, trainer/coach van The Dome/Handbal Houten liet toen weten: ‘dit is een vervelend besluit voor alle handballers en handballiefhebbers, maar het schept wel duidelijkheid. We waren er klaar voor maar uiteraard gaat de volksgezondheid boven alles.’ Stichting Tophandbal Houten richt het vizier daarom op het komend seizoen en meldde dat het de overeenkomsten van alle selectiespelers en de complete staf succesvol had weten te verlengen.