Internationale toppers bij eredivisie beachvolleybal in Utrecht en Bilthoven

Beachvolleybal Redactie

Na een succesvolle start in Zutphen en een mooie week daartussen, waarin de laatste olympische tickets werden verdeeld op het strand van Scheveningen, is het nu weer tijd voor de Eredivisie Beach. Dit keer in Utrecht. In Bilthoven bij Irene Beach en op het Lucasbolwerk in Utrecht komen Nederlands beste beachvolleyballers weer bij elkaar.

In 2016 was dit ooit de eerste locatie waar organisator Sportworx een eredivisietoernooi organiseerde. Vijf jaar later en vele evenementen verder, is het nog altijd een terugkerende locatie van hoog niveau beachvolleybal. Vele internationale en nationale toppers wisten in de afgelopen vijf jaar hun weg naar de Domstad te vinden. Het eredivisiebeachvolleybaltoernooi in Utrecht op 3 & 4 juli is de aftrap van De BuitenSpelen, twee weken lang sportieve en culturele evenementen voor de stadsschouwburg in Utrecht.

Het Nederlandse beachvolleybalpubliek krijgt zaterdagmiddag de kans om Alexander Brouwer en Nieuwegeiner Robert Meeuwsen uit te zwaaien naar de Olympische spelen in Tokio, die op 23 juli van start gaan. Om 16:00 uur spelen zij een demonstratiewedstrijd spelen op het centre court tegen Stefan Boermans en Yorick de Groot, het duo dat tijdens de Continental Cup Final in Den Haag weer eens liet zien met de beste teams van de wereld mee te kunnen komen.

Het is de laatste wedstrijd voorafgaand aan de Olympische Spelen die Brouwer en Meeuwsen zullen spelen. Ze reizen op zondag af naar het Zwitserse Gstaad om daar het viersterrentoernooi te spelen als laatste voorbereiding voor Tokio. Ook beide vrouwenduo’s die aan de Spelen meedoen, maken hun opwachting in het Zwitserse bergdorp. In totaal doen er acht Nederlandse koppels mee in Gstaad.

 

Deelnemers eredivisie beach

Het deelnemersveld is er één om naar uit te kijken. Bij de dames voeren Esmee Priem en Puk Stubbe de ranglijst aan. Gevolgd door de zussen Brecht en Emma Piersma en het Franse koppel Lézana Placette en Alexia Richard. Het laatstgenoemde duo deed afgelopen week in Den Haag nog een laatste gooi naar een olympische ticket, dat uiteindelijk werd gewonnen door het Nederlandse team van Katja Stam, Raïsa Schoon, Pleun Ypma en Marleen van Iersel. Op zondag besliste Stam / Schoon de strijd in hun voordeel, zij zullen deelnemen in Tokio.

Bij de heren ook een Frans duo. Calvin Ayé, afkomstig uit een echte volleybalfamilie, en Timothée Platre zullen in Utrecht proberen hun winning streak voort te zetten. Afgelopen week wonnen ze in Madrid nog de Spaanse Madison Beach Volley Tour. Ze zullen proberen het sterkhouders Dirk Boehlé / Mart van Werkhoven en Leon Luini / Thijs Nijeboer zo lastig mogelijk te maken. Daarnaast zullen er maar liefst drie mannen van het nationale indoorteam deelnemen in Utrecht. Zij hebben vorige week de Volleyball Nations League afgesloten met een 3-0 zege op Australië en zijn op de veertiende plaats geëindigd. Wessel Keemink en Stijn van Tilburg vormen samen een duo en Gijs van Solkema treedt aan met Tom van Steenis.

Toegang tot de Eredivisie Beach in Utrecht is gratis en testen is niet nodig. Er gelden dezelfde regels als op een terras, iedereen zal ter plekke geregistreerd worden en de 1,5 meter afstand kan worden gegarandeerd in het coronaproof stadion. Zorg dat je er op tijd bij bent, vol = vol namelijk.