Jaco de Groot Nederlands kampioen polsstokverspringen

Polsstokverspringen Redactie

In een zeer zonnig Linschoten is zaterdagmiddag Jaco de Groot Nederlands kampioen polsstokverspringen geworden. In een sterk deelnemersveld zette de 36-jarige bio-boer uit Kamerik de verste afstand neer: hij wist 21m19 van de schans af te springen. De Fries Oane Galama kwam tot 20m83 wat hem een tweede plaats overleverde. De derde plek was voor Erwin Timmerarends (20m55) uit Bodegraven. Bij de vrouwen won Tessa Kramer met 16m67. Ze woont in Amersfoort, maar komt uit voor de Friese club It Heidenskip.

Tweede bij de vrouwen werd Marrit van de Wal met 16m54, de derde plaats was voor Demi Groothedde die als enige de eer van polsstokclub Jaarsveld hoog moest houden.

Overigens had De Groot bij de senioren zijn winnende sprong al in de voorrondes neergezet, in de finale wist hij tweemaal een nat pak te halen. De concurrentie kwam in de eindronde echter niet aan zijn afstand en nadat Oane Galama bij zijn finale sprong ook in het water viel, was de nationale titel voor de Kameriker een feit. De afstand van zijn laatste sprong was toen al niet meer van belang.

Bij de jongeren won Hidde van Dam uit Montfoort (20m84), grote favoriet Reinier Overbeek uit Benschop werd tweede met 20m57.


Meer foto’s en een uitgebreid verslag van het NK Polsstokverspringen 2022 in de Utrechtse Sportkrant van september. Deze komt op 23 september uit.