Jan Huberts (Velox) overleden

Voetbal Hans van Echtelt

Afgelopen week is Jan Huberts, voormalig speler van Velox en trainer van talrijke Utrechtse en regionale clubs, in de leeftijd van 77 jaar overleden. Hij debuteerde  begin jaren zestig samen met Wim van Hanegem en Ben Sneijder, de opa van Wesley, in het eerste elftal van de geelzwarten en maakte aan de Koningsweg de sportieve succesreeks van Velox mee die bijna reikte tot de eredivisie.

In de beslissende wedstrijd om de titel won Elinkwijk in een uitverkocht Stadion Galgenwaard met 1-0 van Velox door een treffer van Tonny Nieuwenhuys, waardoor de Zuilense formatie wel de sprong naar het voetbal walhalla maakte.

Behalve voetballer was Huberts ook een verdienstelijke honkballer en kwam uit in het hoogste team van Elinkwijk en Domstad Dodgers.

Na zijn voetballoopbaan werd Jan een succesvol trainer en hij promoveerde meteen bij zijn eerste club als coach, namelijk met VEP in Woerden. Daarna was hij achtereenvolgens actief bij PVCV in Vleuten, RUC, FZO in Zeist, CDW in Wijk bij Duurstede en Bunnik ’73.