Jan-Willem van Schip blijft bij BEAT, Martijn Budding vertrekt

Wielrennen Redactie

Jan-Willem van Schip blijft langer bij BEAT Cycling. Het contract met de 27-jarige Schalkwijker is door de continentale ploeg verlengd. BEAT Cycling koestert al jaren de ambitie om naar een hogere categorie door te groeien, maar vooralsnog lijkt de status van Proteam niet binnen handbereik. Ook Yoeri Havik met wie Van Schip Europees kampioen op de koppelkoers werd, blijft bij dezelfde ploeg koersen.

Veenendaler Martijn Budding daarentegen vertrekt bij BEAT. Zijn toekomst is onzeker. Budding begon bij de opleidingsploeg van de Rabobank, kreeg vervolgens een profcontract bij Roompot om na het opheffen van die ploeg een stap terug te doen naar BEAT. In het coronajaar van 2020 reed hij voor Riwal Cycling om dit seizoen terug te keren bij BEAT.

Teammanager Geert Broekhuizen van BEAT Cycling kijkt met optimisme naar de toekomst. Op de website van de ploeg: ‘Het is mooi dat we de Europese kampioenen op de koppelkoers hebben weten te behouden binnen het team. Volgend jaar gaan we Jan-Willem en Yoeri opnieuw ondersteunen in de combinatie tussen de weg en de baan.’