Jan-Willem van Schip komt net tekort voor zege in zesdaagse

Baanwielrennen Redactie

Het is Jan-Willem van Schip niet gelukt om met de Belg Moreno De Pauw de Zesdaagse van Rotterdam op zijn naam te schrijven. De Schalkwijker was er wel dichtbij, maar kwam uiteindelijk iets tekort. De ervaren Wim Stroetinga uit Nijkerk reed met Yoeri Havik naar de eindzege in dit prestigieuze evenement, waar Peter Schep de wedstrijdleider was.

Bijna elke avond was het stuivertje wisselen aan kop van het klassement, hetgeen wel duidelijk maakt dat de krachtsverschillen gering waren. Van Schip en De Pauw namen halverwege de zesdaagse de leiding, maar konden die niet vasthouden. Bij het ingaan van de slotavond hadden de Belgen Kenny De Ketele en Robbe Gys de koppositie genomen. Van Schip en De Pauw stonden vijfde, maar hadden nog alle uitzicht op de overwinning. Doordat de nummers twee van dat moment, Stoetinga en Havik, vol in de aanval gingen leek de strijd om de eindzege al vroeg beslist. Van Schip en De Pauw grepen uiteindelijk de tweede plaats, voor De Ketele en Gys.

De Zesdaagse van Rotterdam werd overigens geconfronteerd met verschillende uitvallers. Eerst moest de Belg Jasper De Buyst de strijd staken door ziekte, later gaf de Duitser Theo Reinhardt voortijdig op, eveneens door ziekte. Beiden reden op dat moment in de leiderstrui.