Jan-Willem van Schip naar BEAT Cycling

Wielrennen Redactie

Nadat duidelijk werd dat zijn werkgever Roompot-Charles gaat stoppen, was Jan-Willem van Schip op zoek naar een nieuwe equipe. De Schalkwijker wil zich komend seizoen volledig focussen op de wielerbaan in Tokio, waar hij hoopt op een olympische oogst. Niet elk team loopt warm voor dit specifieke doel, maar vandaag werd duidelijk dat BEAT Cycling daar anders over denkt.

Om zijn ambitie in Tokio waar te kunnen maken heeft Van Schip koershardheid nodig en die doe je op in wedstrijden. Vooral in het voorjaar zal Van Schip graag op de weg in sterk bezette Belgische (semi)klassiekers uitkomen. BEAT Cycling zal hem daarin gaan ondersteunen. ‘Jan-Willem is een van de meest talentvolle renners in Nederland’, liet directeur Geert Broekhuizen aan NOS weten. ‘Hij verdient een goede omgeving om komend jaar te laten zien wat hij waard is. We bouwen een specifiek programma en een ploeg rondom Jan-Willem op de weg.’

De Nederlandse club werd in 2017 opgericht als vereniging en heeft naast de commerciële ploegen ook een paar duizend leden. Bij BEAT Cycling zal Van Schip ook Veenendaler Martijn Budding tegenkomen, een oude ploegmaat van Roompot.

Zijn nieuwe werkgever maakte een feest van de aankondiging: