Jan-Willem van Schip niet in de medailles in Glasgow

Wielrennen Redactie

Een dramatische afvalkoers verknalde de medaillekansen van Jan-Willem van Schip op het omnium tijdens de Nations Cup in Glasgow. De Schalkwijker vloog er als een van de eersten uit op het derde onderdeel van deze discipline. Van Schip veroverde twee jaar geleden nog zilver op het omnium op het WK baanwielrennen. Het meest succesvol van de Nederlandse ploeg in Schotland was Harrie Lavreysen met tweemaal goud, op de keirin en op de sprint.

De UCI Nations Cup werd vorig jaar geïntroduceerd als opvolger van de Wereldbeker. Corona verstoorde toen de wedstrijdenreeks. Dit jaar was in Glasgow de eerste wedstrijd van dit circuit. Van Schip keerde na een lange rustpauze half april terug in competitie. In Glasgow reed hij voor de nationale ploeg en niet voor zijn werkgever BEAT Cycling. Aan de Nations Cup mogen ook commerciële ploegen deelnemen. Van Schip werd met Roy Eefting dertiende op de Madison. Zijn vaste koppelgenoot Yoeri Havik eindigde met Vincent Hoppezak namens BEAT als zesde.

Op het omnium klasseerde Van Schip zich uiteindelijk als veertiende. Zijn beste onderdeel was de temporace waarop hij vijfde werd.


De laatste nieuwsberichten: