Jan-Willem van Schip vol vertrouwen naar EK baan

Baanwielrennen Redactie

Jan-Willem van Schip krijgt op de Europese kampioenschappen baanwielrennen in Apeldoorn meerdere kansen op een medaille. De lange coureur uit Schalkwijk komt uit op drie nummers: het omnium, de puntenkoers en de koppelkoers (madison) met Yoeri Havik. Begin maart werd hij in Polen wereldkampioen op de puntenkoers.

Dat is echter geen olympische discipline, wel het omnium waarop Van Schip de titel greep tijdens de Europese Spelen eind juni van dit jaar. Hij won daar twee van de vier onderdelen van het omnium. De EK zijn een goede graadmeter hoe het staat met de vorm van de Schalkwijker, wiens ploeg Roompot-Charles aan het eind van het jaar ophoudt te bestaan.

Bondscoach Adriaan Helmantel heeft vertrouwen in een succesvol optreden van de duurselectie. ‘Een EK in eigen huis is natuurlijk iets speciaals en de renners kijken uit naar het evenement. Tijdens de zomermaanden hebben we met veel succes enkele baanwedstrijden gereden. De laatste twee weken bereiden we ons specifiek voor op de EK met een baan-trainingskamp. De renners staan er conditioneel erg goed voor. We hebben de ambitie om op alle onderdelen waar we aan de start staan mee te doen voor de medailles. Daarnaast zijn er belangrijke punten te verdienen voor plaatsing van de Olympische Spelen.’

De EK zijn van woensdag 16 tot en met 20 oktober.