Jan-Willen van Schip tweede in Groeistad Klassieker

Wielrennen Redactie Utrechtse Sportkrant

Jan-Willem van Schip is tweede geworden in de 19e editie van de Groeistad Klassieker. De renner uit Schalkwijk hoefde na 180 kilometer alleen de Belg Milan Menten voor zich te dulden. Vorig jaar was Van Schip die volgend jaar prof wordt bij Roompot, nog winnaar van de koers over de Utrechtse Heuvelrug en door de polder met start en finish in Amersfoort.

Behalve winnaar Menten had de opleidingsploeg van Lotto-Soudal nog een renner op het podium en wel de nummer drie, Alfdan Dedecker. Hoewel het nat en koud was kwam gedurende de eerste twee uur niemand weg. De hellingen waren niet zwaar genoeg en de wind was niet sterk genoeg om het pak uit elkaar te blazen. Halverwege de koers ontstond er een kopgroep van elf renners. De samenwerking was niet zo denderend en anderen konden aansluiten.

Anderhalve kilometer voor de meet sprong Milan Menten weg. Hij hield in de slotfase stand en finishte enkele meters voor de winnaar van vorig jaar Jan-Willem van Schip, nu nog rijdend voor Dekta Cycling Rotterdam.

De organisatie van de klassieker was in handen van wielervereniging Eemland.