Janneke Boonzaaijer heeft olympisch hippisch ticket op zak

Paardensport Redactie

De ruiters en paarden die TeamNL gaan vertegenwoordigen bij de Olympische Spelen in Tokio zijn bekend. De afvaardiging bestaat uit vier combinaties voor de discipline dressuur, springen en twee combinaties in de discipline eventing. In de eventing komen voor TeamNL twee individueel startende combinaties aan start. Bondscoach Andrew Heffernan heeft KNHS Talententeamlid Janneke Boonzaaijer uit Renswoude met ACSI Champ de Tailleur aangewezen.

Merel Blom met The Quizmaster komt ook in de eventing categorie uit.

Het paard ACSI Champ de Tailleur (v. Quidam de Revel) van Boonzaaijer is een schimmel van 14 jaar in eigendom van H. Roozendaal en Lieke van der Werf. De verzorging wordt gedaan door Ria Boonzaaijer.

De overige leden van de selectie zijn Maikel van der Vleuten (Beauville), Harrie Smolders (Dolinn) en Marc Houtzager (Dante).Willem Greve (Zypria) gaat als reserve mee naar Tokio. Alex van Silfhout, de bondscoach van de dressuurruiters, selecteerde Hans Peter Minderhoud (met Dream Boy), Marlies van Baalen (Go Legend) en Edward Gal (Total US). Dinja van Liere (Haute Couture) is aangewezen als reserve. De KNHS heeft vandaag de combinaties officieel voorgedragen aan sportkoepel NOC*NSF. 

Iris Boelhouwer, sinds vorig jaar technisch directeur van de Hippische bond, kijkt uit naar de eerste Olympisch Spelen waarbij zij in deze functie betrokken is. Via de bond laat ze weten: ‘Na het voor onze ruiters en paarden fantastisch verlopen CHIO Rotterdam, waar zowel het TeamNL dressuur- als springteam eerste werd, kijken we met een goed gevoel uit naar de Olympische Spelen. We hebben er enorm veel zin in en de coaches en ruiters zullen er alles aan doen de vorm van Rotterdam mee te nemen naar Tokio.’